Leijonille hurjia NHL-vahvistuksia? Nämä suomalaistähdet ovat vapautumassa MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kilpailut lähestyvät jo kovaa vauhtia, joten on hyvä aika tehdä katsaus siihen, millaisia NHL-pelaajia Leijoniin voisi mahdollisesti vapautua.

NHL:n runkosarjassa ollaan jo pitkällä ja osa joukkueista on jo liian kaukana pudotuspeliviivasta. Tämä tarkoittaa sitä, että osa pelaajista päättää seurajoukkuekautensa jo huhtikuussa, kun MM-kisat käynnistyvät  toukokuun alkupuolella.

NHL:stä Leijoniin on vapautumassa tällä hetkellä melko kovia pelimiehiä, sillä muun muassa Sebastian AhoTeuvo TeräväinenRasmus Ristolainen sekä Antti Raanta ovat jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle. Myös Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen ovat vapautumassa Leijonien palvelukseen, jos tuijotetaan tämän hetkistä tilannetta NHL:ssä.

Vaikka suomalaisittain monia mielenkiintoisia nimiä on vapautumassa Leijonien käyttöön, niin tosiasia on se, että kieltäytyjien määrä voi olla suuri. Asiaan voi kuitenkin positiivisesti vaikuttaa olympialaiset, johon NHL-pelaajat eivät tänä vuonna päässeet.

Suomikiekko kokosi alle suomalaisten NHL-pelaajien nimet, jotka ovat tällä hetkellä jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

Hyökkääjät:

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes
Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers
Iiro Pakarinen, Edmonton Oilers
Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens
Aleksander Barkov, Florida Panthers
Jussi Jokinen, Vancouver Canucks
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Henrik Haapala, Florida Panthers – lainalla Tapparassa

Puolustajat:

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Maalivahdit: 

Antti Raanta, Arizona Coyotes
Antti Niemi, Montreal Canadiens
Harri Säteri, Florida Panters – farmissa