Jokerit on tänään tiukassa paikassa Moskovassa, kun se on pakkovoiton edessä KHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa TsSKA:a vastaan. Illan kotijoukkue marssii konferenssifinaaleihin, jos se voittaa joukkueiden viidennen keskinäisen kohtaamisen.

– Pitää pelata hyvä vierasottelu. Emme ole sitä vielä tehneet, koska kaksi ensimmäistä eivät olleet sellaisia, mitä olisimme halunneet, amerikkalaishyökkääjä Brian O’Neill ennakoi joukkueen kotisivuilla viitaten kahteen ensimmäiseen tappiopeliin (0-4 ja 0-2).

– Jos tuomme saman tunteen ja työmoraalin, jotka meiltä löytyivät kotipeleissä, olemme hyvässä tilanteessa. Vieraissa tärkeintä on antaa itselleen mahdollisuus voittaa peli kolmannessa erässä. Siihen tähtäämme.

Vaikka Jokerit hävisi kaksi ensimmäistä osaa Moskovassa jääden maaleitta, onnistui Helsingissä joukkue ottamaan vastaavasti komean voiton. Toisaalta nyt narripaidoilla on edessä taas hurja haaste, sillä kuten joukkueen kotisivujen haastattelussa muistutettiin, TsSKA ei ole päästänyt kotikaukalossaan vielä maaliakaan playoff-peleissä tänä keväänä.

Kova on paikka myös voittojen suhteen, sillä Jokerit on veitsi kurkulla. Yksikin tappio tietäisi kesäloman alkua.

Jokereiden leirissä ajatuksia ei kuitenkaan uhrata sille. Suotuisa tulos torstailta voisi tietää sitä, että TsSKA:n takaraivoon saattaisi pesiytyä pieni epävarmuus.

– Sarjan tilanne ei muuta mitään ja huomenna (torstaina) kyseessä on edelleen yksittäinen jääkiekko-ottelu. Mutta jos pystymme kaventamaan sarjan, se vaikuttaa varmasti myös vastustajaan. Heistä tulee hieman hermostuneempia ja jännittyneempiä, O’Neill arvioi.

TsSKA Moskovan ja Jokerien välinen kamppailu alkaa Moskovassa Suomen aikaa kello 18.30.