Johan on! NHL-supertulokas onnistui ilmiömäisessä tempussa – nousi Patrik Laineen ja Teemu Selänteen harvalukuiseen kerhoon!

Chicago Blackhawksin supertulokas Alex DeBrincat katkaisi 13 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa huimalla tavalla viime yön ottelussa St. Louis Bluesia vastaan.

DeBrincat pyssytti kamppailussa sensaatiomaisesti jo kauden kolmannen hattutemppunsa, kun Blackhawks kaatui lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 4-5.

20-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 73 peliin loistavat 25 maalia ja 45 tehopistettä. Hän on tulokkaiden maalipörssin jaetulla toisella sijalla sekä tulokkaiden pistepörssin kuudella sijalla.

DeBrincat nousi kolmannen hattutemppunsa ansiosta todella kovaa ”klubiin”, kun hänestä tuli vasta NHL:n historian kuudes pelaaja, joka on pystynyt ampumaan tulokaskaudellaan kolme hattutemppua.

Tähän kerhoon kuuluvat Teemu Selänne (5 hattutemppua), Joe Nieuwedyk (4), Tony Granato (3) sekä Patrik Laine (3).

171-senttinen ja 75-kiloinen tulokashyökkääjä ohitti myös Blackhawksin aktiivipelaajista Brandon Saadin hattutemppujen määrässä. Hän on enää yhden hattutempun päässä Patrick Sharpista, Jonathan Toewsistä ja Patrick Kanea.

Supertähti Kanella meni NHL-uran ensimmäisen hattutempun saamiseen peräti 623 ottelua, kun taas Toewsillä 124 peliä. DeBrincat on tehnyt 73 ottelussaan jo kolme hattutemppua.