Huima ehdotus: NHL-palkinto nimettäisiin suomalaislegendan mukaan – ”Ei mennä sillä ilmiselvällä vaihtoehdolla”

© Kuva: Getty Images
NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

ESPN:n toimittaja Greg Wyshynski tiputti maanantaina melkoisen mielenkiintoisen ehdotuksen ilmoille.

Wyshynskin mukaan NHL:ään pitäisi tuoda kokonaan uusi palkintokategoria, joka olisi erilainen versio nykyisestä NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavasta Selke-palkinnosta.

– Ajat jolloin Selke-voittajaksi valittiin pelaaja, kuten: ”kaveri, jolla on paras aloitusprosentti” tai ”hei, tällä kaverilla on todella hyvä plus miinus -tilasto” ovat menneitä. Äänestäjät katsovat nykyään kehittyneitä tilastoja ja keskittyvät niiden avulla pelaajan hyötyyn puolustaessa. Tietenkin samat kaverit voittavat peräkkäin nykyäänkin, mutta ei se ole Patrice Bergeronin vika, jos hän on Patrice Bergeron, Wyshynski sanoo.

Yksi asia vaivaa erityisesti Wyshynskin mieltä nykyisessä Selke-palkinnossa ja hän uskoo uuden palkintokategorian tuovan ratkaisun siihen.

– Selke-palkinnossa on yksi vaivaava ongelma, jota kehittyneet tilastot eivät voi oikaista. Edelliset 13 Selke-voittajaa ovat kaikki olleet keskushyökkääjiä. Vuoteen 1992 mennessä 25:stä Selke-voittajasta 22 on ollut senttereitä. Siinä on paljon keskushyökkääjiä ”parhaan puolustavan hyökkääjän” -palkintoon, toimittaja huomauttaa.

– Joten tässä olisi minun ehdotus: antakaa keskushyökkääjien pitää Selke-pysti – niin kuin se heillä on muutenkin. Kehittäkää kuitenkin palkinto parhaalle puolustavalle laitahyökkääjälle.

Wyshynski näkee ehdottamalleen parhaan puolustavan laitahyökkääjän -palkinnolle kaksi nimivaihtoehtoa. Toinen näistä olisi pystin nimeäminen kaikkien aikojen eniten Selke-voittoja kahmineen laitahyökkääjän Bob Gaineyn mukaan.

– Mitä nimeen tulee, ilmiselvä vaihtoehto olisi Gainey, joka on Bergeronin kanssa tasoissa kaikkien aikojen eniten Selke-voittoja (4) kahmineena pelaajana. Mutta emme kuitenkaan halua mennä sillä ilmiselvällä vaihtoehdolla.

Wyshynski haluaisi nimetä palkintonsa todellisen suomalaisen kiekkolegendan mukaan.

– Tämä palkinto joka demonstroi pelaajaa, jolla on eniten taitoja puolustuspelaamiseen tulisi olla nimeltään Jere Lehtinen Trophy, Dallas Starsin hyökkääjän Jere Lehtisen mukaan. En nimeäisi palkintoa hänen mukaan pelkästään sen takia, koska hän on voittanut Selke-palkinnon kolme kertaa, vaan myös siksi, koska NHL-palkinnon nimeäminen eurooppalaisen pelaajan mukaan olisi täysin uusi kokeilu, toimittaja perustelee.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

NHL:ssä huippumatsi Colorado - Vegas! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!