JYP ja HIFK tarjosivat puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa lauantaina upean jännitysnäytelmän. HIFK tasoitti 3-3:een ja vei matsin jatkoerään, mutta JYP korjasi 4-3 -voiton Ossi Ikosen jatkoaikamaalilla.

JYPin päävalmentaja Marko ”Veltsu” Virtanen kehui kiekkoviihteen antia.

– Hieno oli jääkiekkotapahtuma. Tälläistä on parhaillaan suomalainen jääkiekko. Sitkeitä ovat molemmat joukkueet. Melkoista miekkailua oli peli. En edes jaksa laskea, kuinka monta korkeaa mailaa oli pelissä. Kun tunne ja yritys on tapissa, niin niitä vain tapahtuu, Veltsu sanoi seuran verkkosivuilla.

Ikoselle pudotuspelimaali oli uran ensimmäinen.

Smela (Antti Suomela) pyöri siellä maalin takana ja vähän arvelin, että se on niin velmu kaveri, että voi laittaa maalin ja maalivahdin välistä syötön. Lähdin vähän sitä haistelemaan ja sieltä tuli syöttö. Siitä vaan laitoin sisään, Ikonen sanoi maalistaan.

– Tähän mennessä ei kyllä uralla ole tullut tehtyä maalia noin maukkaaseen paikkaan. Tosi maukasta oli heittää uran ensimmäinen playoffs-maali, Ikonen jatkoi.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Helsingissä. Jos JYP voittaisi, olisi sillä välieräpaikka katkolla viidennessä pelissä keskiviikkona Jyväskylässä.