Eeli Tolvasella yllättävä haastaja! 18-vuotias NHL-lupaus takoo hurjia pisteitä – sivusi KHL-historiaa

© Kuva: Ilari Isotalo

Eeli Tolvasen ohella KHL:n pudotuspeleissä loistaa myös toinen 18-vuotias NHL-lupaus.

Venäläinen Vitali Kravtsov takoo hurjaa jälkeä Traktor Tsheljabinskin riveissä. Nuorukainen iski lauantaina jo kevään neljännen maalinsa. NHL-superlupaus on iskenyt nyt pudotuspelisarjassa Neftehimik Nizhnekamskia vastaan vajaassa viidessä pelissä tehot 4+1.

Pisteet ovat kovat. Nuorukainen oli runkosarjassa vielä näkymätön – siellä alle tuli 35 peliä tehoin 4+3=7. Kravtsov ehti piipahtaa alkukaudesta juniorisarja MHL:ssä sekä farmisarja VHL:ssä.

Pisteet nostavat hänet Tolvasen rinnalle. Suomalainen tykitti ottelusarjassa HK Sotshia vastaan viiteen peliin viisi maalia. Kaksikko on tehnyt jo KHL-historiaa – yksikään 18-vuotias pelaaja ei ole aiemmin sarjan olemassaolon aikana pystynyt vastaaviin pistemääriin pudotuspeleissä.

Kravtsov on kiinnostava nimi kesän varaustilaisuutta ajatellen. Nuorukaisen on spekuloitu varattavan ensimmäisellä kierroksella. Voisi kuvitella, että vahva kevät nostaa veneäläisen osakkeita NHL-seurojen silmissä.

Katso Kravtsovin tuorein maali tästä: