Antti Raannalta aivan mykistävä näytös NHL:ssä – ilta täynnä haamupelastuksia: ”Miten hän tuonkin torjui?”

© Kuva: Getty Images

Antti Raanta on palannut. Ja hän on tehnyt sen tyylillä!

Alaraajavaman takia kaksi viikkoa peleistä sivussa ollut Arizona Coyotesin ykkösmaalivahti palasi kaukaloon jo lauantaina, jolloin hän torjui 30 Minnesota Wildin 32 laukauksesta. Tuolloin tuloksena oli kuitenkin 1–3-tappio.

Viime yönä Suomen aikaa Raanta oli sitten aivan jättimäisessä liekissä kotipelissä Calgary Flamesia vastaan. Raanta torjui 42 kertaa, päästi vain kaksi maalia ja johdatti Coyotesin 5–2-voittoon.

Raannan ilta oli täynnä huippupelastuksia, kuten jutun lopussa olevista videopätkistä näkyy. Coyotes ratkaisi ottelun edukseen vasta neljän viimeisen minuutin aikana, ja ennen tätä Raanta oli ottanut tukun todellisia voittotorjuntoja – haamupelastuksia suorastaan.

Raanta pysäytti muun muassa Sean Monahanin laukauksen aivan vapaasta paikasta ja tämän oman reboundin, Sam Bennettin vanhanaikaisyrityksen ja Curtis Lazarin kovan onetimerin läheltä.

– Miten hän oikein tuonkin torjui? ottelun selostajat äimistelivät Raannan venytettyä patjansa Bennettin ujutuksen tielle.

Raannan huikein torjunta oli kuitenkin Troy Brouwerin lähiohjauksen pysäyttäminen. Coyotesin puolustus sekoili omalla alueella, ja Johnny Gaudreau ja Brouwer pääsivät kahdestaan Raantaa vastaan. Gaudreau syötti maalin eteen, mutta Raanta onnistui venyttämään räpylänsä Brouwerin ohjauksen eteen.

Voitolla Coyotes nousi läntisen konferenssin hännillä jo tasapisteisiin Vancouver Canucksin kanssa. Koko NHL:n jumbojoukkue Buffalo Sabres on pisteen tätä kaksikkoa perässä.

Katso Raannan ilmiömäinen hanskatorjunta Brouwerin ohjaukseen tästä linkistä.

Katso, miten Raanta pysäytti Sean Monahanin kaksi yritystä tästä linkistä.

Katso Sam Bennettin vauhdikas yritys vanhanaikaisella tästä linkistä.

Katso Curtis Lazarin onetimerin pysäytys tästä linkistä.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️