© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkinin tähtäimessä suomalainen Leijona-legenda

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Washington Capitalsin kapteeni ja maalitykki Aleksandr Ovetshkin ylitti viime yönä komean merkkipaalun, kun hän viimeisteli uran 600. NHL-maalinsa. Tasalukemista erityisen vakuuttavan tekee siihen vaadittu aika, kun Ovetshkin tarvitsi saavutukseen vain 990 ottelua.

Moni NHL:ssä ei ole pystynyt paukuttamaan yhtä monta maalia. Tarkalleen ottaen vain 19 pelaajaa sarjan historiassa ovat tehneet vähintään yhden osuman enemmän. 32-vuotiaalla venäläisellä on kuitenkin hyvin aikaa nousta kaikkien aikojen maalitilastossa sija jos toinenkin.

Seuraavaksi maalitykin tähtäimessä on suomalainen Leijona-legendan Jari Kurri, joka on enää yhden maalin päässä. Samaan pistemäärään Ovetshkinilla on silti vielä kirittävää, sillä Kurri teki NHL-vuosiensa aikana tehot 601+797=1398. Ovetshkinin pistesaldo on 600+509=1109.

Kurri on suomalaisen kiekkohistorian toiseksi tehokkain maalintekijä NHL-jäillä. Ainoastaan Teemu Selänne onnistui tekemään enemmän, kun hän tehtaili yhteensä 684 häkkiä.

On mahdollista, että Capitals-kapteeni yltää maalitilaston sijalle 17 vielä tämän kauden aikana. Dino Ciccarelli teki upean uransa aikana 608 ja Bobby Hull 610 maalia. Washingtonilla on vielä 13 runkosarjaottelua jäljellä, mutta se on käytännössä jo varmistanut paikkansa pudotuspeleihin.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!