Pohjois-Amerikan farmin farmissa eli ECHL:ssä lähti tilanne pahasti käsistä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

Toledo Walleyen ja Kansas City Mavericksin välinen ottelu oli kolmannessa erässä 4-0 Walleyen hyväksi, kun peli vihellettiin poikki. Mavericksin Garrett Klotz iski vihellyksen jälkeen Walleyen AJ Jenksiä takaapäin nyrkillä kasvoihin. Jenks putosi jäähän ja Klotz iski jäässä maannutta Jenknsiä poikittaisella mailalla kolme kertaa.

Tästä eivät Walleyen kentällä olleet pelaajat tykänneet. Seurauksena oli joukkotappelu. Lopulta myös maalivahdit hoitivat osansa asiasta.

Kun ottelun kolmatta erää oli jäljellä vain puoli minuuttia, peli oli 5-0 kotijoukkue Walleyelle. Aloituksen jälkeen kiekko ajautui laitaan, jossa alkoi toinen Mavericks-hyökkääjän halpamaisen iskun aiheuttama joukkotappelu.