Suomalaislupauksen tulevaisuudesta NHL:ssä karu arvio – ”En haluaisi luovuttaa hänen kohdallaan 100-prosenttisesti, mutta…”

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Ville Pokka koki suuren muutoksen tällä kaudella, kun hänet kaupattiin helmikuun puolivälissä Chicago Blackhawksista Ottawa Senatorsiin.
Pokka pelasi Blackhawksin farmiseurassa Rockford IceHogsissa 46 ottelua tehoin 4+18=22, jonka jälkeen 23-vuotias torniolainen on summannut uudessa seurassaan Belleville Senatorsissa tehot 0+2 viiteen peliin.

New York Islandersiin kesällä 2012 toisella kierroksella (34.) varattu suomalaispakki ei ole vielä koskaan päässyt pelaamaan NHL:n puolella. Senatorsissa siihen voisi vihdoin olla mahdollisuus, ottaen huomioon kanadalaisjoukkueen puolustuksen kapean materiaalin.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin keskittyvä toimittaja Corey Pronman näkee Pokan pelissä hyviä asioita, mutta tietyt huonot ominaisuudet tuottavat suomalaispakille ongelmia jo AHL-tasolla.

– Pokka oli yhdessä vaiheessa todella ylistetty lupaus. Muistan kuinka vahva kahden suunnan puolustaja hän oli vielä Nuorten MM-kisoissa sekä kuinka viisas ja luotettava hän oli. Hänen ongelmansa ammattilaistasolla ovat kuitenkin olleet hänen pieni kokonsa ja se, että hän ei ole hyvä luistelija. Varsinkin jälkimmäinen näistä tekee sen, että hän ei saa aikaan asioita edes AHL-tasolla, hyvästä peliälystä huolimatta. En haluaisi luovuttaa hänen kohdallaan 100-prosenttisesti, mutta hänen täytyy löytää keino saada lisää vauhtia, Pronman kritisoi.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.