Saksan ällistyttävä taistelu ei riittänyt – Venäjä nousi takaa olympiakultaan!

© Kuva: Getty Images

Venäjä juhlii olympiakultaa, kun Saksa kaatui olympiafinaalin jatkoajalla 4-3.

Saksan ja Venäjän ottelu oli äärimmäisen tasainen läpi otteluan ja kumpi tahansa olisi voinut poistua kaukalosta voittajana. Peli oli kahden erän jälkeen tilanteessa 1-1, kun Venäjän Vjacheslav Vojnov ja Saksan Felix Schutz olivat onnistuneet maalinteossa.

Päätöserässsä Venäjä meni johtoon vajaat kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Nikita Gusev iski upealla tavalla kiekon aivan maalin kattoon. Saksa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sisuuntui tästä. 10 sekuntia myöhemmin peli oli jo 2-2, kun Dominik Kahun onnistui maalinteossa.

Saksa siirtyi sensaatiomaisesti 3-2-johtoon vain reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Jonas Müller pääsi rauhassa virittelemään laukaustaan ja ampui kiekon sisään. Tämän jälkeen Saksa pääsi ylivoimalle ja kaikki näytti hyvältä. Mutta ei vaan sekään riittänyt.

Venäjän supertähti Gusev onnistui taituroimaan joukkueensa tasoihin alivoimalla vain 55 sekuntia ennen päätössummeria. Näin ollen ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkojalla ottelu ratkesi ensimmäisellä ylivoimalla, kun Venäjän supertähdet taiteilivat kiekon vastustamattomasti maaliin. Voittomaalin iski nuori Kirill Kaprizov.

LUE MYÖS

Venäläispelaajat sortuivat rikkomaan sääntöjä olympiahymnin aikana – sakkoa tai rangaistusta luvassa?