Saksalaisten reaktiot olympiasensaation jälkeen hakevat vertaistaan – ”Ei tätä ymmärrä!”

© Kuva: Ilari Isotalo

Olympiaturnauksen suurin sensaatio syntyi Suomen aikaan iltapäivällä, kun jääkiekon keskivertomaihin kuuluva Saksa yllätti ja kaatoi olympialaisten kestomenestyjän Kanadan välierissä. Finaaliin edennyt Saksa varmisti itselleen mitalin, mikä on jo itsessään todellinen jymypaukku.

Paikka olympialaisten kultaottelussa on Saksan historian ensimmäinen.

Puolivälierissä Ruotsin ja välierissä Kanadan voittanut saksalaisryhmä ei osannut vielä käsitellä tapahtunutta ottelun jälkeen. Olympiasensaatio sai pelaajat syystäkin hämilleen.

– Ei tässä oikein ymmärrä, mitä on tapahtunut. Meillä on mitali taskussa! Tämä on ollut uskomaton joukkuesuoritus, ottelussa voiton torjunut Danny aus den Birken kertoi ARD-kanavalle.

Saksalaiset pääsevät viettämään välipäivää ennen sunnuntain finaalia. Osa pelaajista totesi, että se käytetään tehokkaasti, jotta he olisivat valmiita kohtaamaan venäläiset.

– Nyt meidän on realisoitava tapahtunut ja alettava keskittyä finaalia varten. Emme varmastikaan kukaan vielä ymmärrä, mitä saimme aikaan, maalivahti jatkoi.

Ottelussa 3-0 maalin tehnyt hyökkääjä Frank Mauer oli joukkuekaverinsa kanssa samaa mieltä. Hän ei myöskään pystynyt kuvailemaan tunteitaan selkeästi.

– Tulimme turnaukseen ja halusimme vain tehdä parhaamme. Tämä on uskomatonta. Huomenna me kaikki varmasti heräämme ja ihmettelemme, mitä edellisenä päivänä oikein tapahtui.

Saksa ja Venäjän olympiaurheilijat ottelevat kullasta sunnuntaina Suomen aikaan kello 06.10.