Olympialaisten jymypaukku! Saksa miesten jääkiekon finaaliin ensimmäistä kertaa historiassa

© Kuva: Getty Images

Olympialaisten jääkiekkoturnauksessa koettiin mahdollisesti kisojen suurin yllätys, kun sensaatiomaisesti Ruotsin tiputtanut ja välieriin edennyt Saksa eteni finaaliin Kanadan kustannuksella.

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kanada jäi ensimmäisen erän jälkeen 1-0 tappioasemaan, eikä saanut enää saksalaisia kiinni. Saksa onnistui maalinteossa, kun se pelasi kahden miehen ylivoimaa. Brooks Macekin laukaus ohitti kanadalaisten maalivahdin Kevin Poulin.

Toisen erän alku löi alkutahdit uskomattomalle voitolle. Kun pelikellossa luki 26:49, oli Saksa jo 3-0 johdossa. Gilbert Brule onnistui viimein tuomaan Kanadan mukaan peliin, mutta Saksan Patrick Hager repi eron jälleen kolmeen maaliin.

Kolmannessa erässä nähtiin taistelutahtoinen Kanada. Mat Robinson teki maalin jo kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Sen jälkeen saksalaiset pyrkivät vain puolustamaan, joka antoi mestarisuosikille pelissä täydellisen hallinnan. Painostus tuotti tulosta erän puolivälissä, kun Derek Roy siirsi pelin 4-3 tilanteeseen.

Enempään maaleja ei syntynyt, joten vain 15 laukausta tehnyt Saksa etenee olympiaturnauksen finaaliin, jossa se kohtaa Venäjän olympiaurheilijat. Kaksi viimeistä olympiakultaa voittanut Kanada joutuu tyytymään pronssiotteluun Tsekkiä vastaan.

Finaalipaikka on Saksan jääkiekkohistorian ensimmäinen.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!