Ruotsi oli miesten olympiaturnauksessa tiukoilla perjantaina, kun jääkiekon piskuinen maa Saksa kiusasi Tre Kronoria oikein kunnolla. Keltapaidat ottivat turnauksen toisen voiton Viktor Stålbergin osumalla numeroin 1-0.

Pelin jälkeen yllättävän tiukkaa tulosta enemmän kummastusta saattoi herättää DEL-liigan Grizzlys Wolfsburgissa pelaavan Björn Kruppin kommentit. Saksalaisyhdysvaltalainen nimittäin oli tyytyväinen, vaikka joukkue tappion kokikin.

– Se oli hieno ponnistus meiltä, pakki sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla ensiksi.

– Ruotsi on epätodellinen joukkue, mutta yritimme tehdä parhaamme. Tietenkin haluat voittaa pelin, mutta 1-0 on ihan okei. Pelasimme hyvin, puolustaja latasi.

Tappiollisen pelin takia moinen kommentti kuulostaa kummalliselta, etenkin olympiakaukaloissa. Vielä erikoisemmalta se kuulostaa sen takia, että Saksalla tosiaankin oli saumat mihin muuhun vaan kuin nollaan pisteeseen.

Toisaalta voihan kommentin kääntää päälaelleen: Nyt jo kahdesti hävinnyt ja nollilla oleva Saksa on näyttänyt sen, että sillä on oikeasti saumat mihin vaan isompiaan vastaan, jos esimerkiksi puolustus- ja maalivahtipeli toimivat nähtyyn tapaan.

Ruotsin Jhonas Enroth joutui torjumaan maalillaan jopa enemmän kuin saksalainen virkaveli Timo Pielmeier: Torjunnat kirjattiin ruotsalaisen ”hyväksi” 28-25.