St. Louis–Pittsburgh 1–4. Winnipeg–NY Rangers 1–3. Washington–Detroit 4–5 ja.. Dallas–Vancouver 0–6. Buffalo–Colorado 4–5. New Jersey–Boston 3–5. NY Islanders–Calgary 2–3. Vegas–Philadelphia 1–4. Anaheim–San Jose 2–3 rl..

Mitäs noista? Ihan tavallisia jääkiekkotuloksia, ehkä Dallasin Vancouverille kärsimää 0–6-turpasaunaa lukuunottamatta. Kyllä, yksittäisinä tuloksina melko tavallisia.

Mutta kun kierroksen kaikki yhdeksän ottelua päättyvät vierasvoittoihin, se on kaukana tavallisesta kierroksesta.

MoneyPuck.com -sivuston mukaan noin 45 prosenttia NHL-otteluista päättyy vierasvoittoihin. Tästä on helppo laskea puhdas todennäköisyys yhdeksälle samalla kierroksella toteutuvalle vierasvoitolle.

MoneyPuck.comia siteerannut BarDown-sivusto suoritti laskutoimituksen ja päätyi siihen, että viime yönä Suomen aikaa toteutuneen tulossarjan todennäköisyys on 0,0757 prosenttia. Toisin sanoen näin tapahtuu kerran 1321:sta.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Tuo 45 prosenttia on suunnilleen keskimääräinen vierasvoiton todennäköisyys. Eilisen kierroksen kummallisuutta lisää, että peräti viisi vierasvoiton hakeneista joukkueista oli sarjataulukossa alempana kuin kotijoukkue. Näin ollen näiden voiton todennäköisyys oli etukäteen jopa selvästi pienempi kuin 45 prosenttia.

Näistä viidestä selvänä altavastaajana otteluun lähteneestä joukkueesta Philadelphia on 11 pistettä voittamaansa joukkuetta jäljessä, Rangers 14, Detroit 17 ja Vancouver peräti 20 pistettä peittoamaansa joukkuetta perässä.

Näin monen muuttujan kyseessä ollessa tarkkojen todennäköisyyksien laskeminen on mahdotonta. Mutta lienee melko lähellä totuutta, että eilisen tulosrivistön toteutumisen todennäköisyys on oikeasti jossakin 1/2000 tienoilla.

Eli aika monta vuotta saataneen jäätä tahkota, ennen kuin NHL:ssä nähdään samanlainen kierros.

Lue BarDown-sivuston alkuperäinen juttu tästä linkistä.