Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid oli viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan aivan käsittämättömässä iskussa.

Oilersin supertähti kuritti sarjakärki Lightningia peräti neljällä maalilla ja yhdellä maalisyötöllä. McDavid on vasta kolmas pelaaja tällä kaudella, sekä ensimmäinen Oilersin pelaaja kuuteen vuoteen, joka on onnistunut tekemään neljä maalia samassa pelissä. Aiemmin tällä kaudella samaan ovat pystyneet Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin heti kauden alussa lokakuussa sekä Boston Bruinsin Patrice Bergeron kuukausi sitten. McDavidille ottelu NHL-uran ensimmäinen, jossa hän viimeisteli neljä osumaa.

Oilers ja McDavid saivat otteluun lentävän lähdön, sillä tähtisentteri teki 1–0-maalin ylivoimalla jo ajassa 1.48.

– Hän on maailman paras luistelija ja mielestäni Sidney Crosbyn ohella maailman paras pelaaja. Kun tällaisille kavereille antaa alussa itseluottamusta, näin siinä käy, Lightningin tähtisentteri Steven Stamkos manasi nhl.comin mukaan.

Samaan suitsutukseen yhtyi Lightningin hyökkääjä Tyler Johnson.

– Hän on maailman paras, tai parhaita yhdessä Crosbyn kanssa. Hän pelasi ihan mielettömän pelin ja osoitti arvonsa tänään. Hänelle pitää antaa kunniaa, Johnson sanoi.

”Hän on videopelin huijauskoodi”

Toisen erän alussa McDavid näytti, mitä etenkin Stamkos tarkoitti. McDavid sai kiekon keskialueella, otti muutaman potkun ja käytännössä liukui häntä ahdistamaan tulleen Lightningin hyökkääjän Matthew Pecan ohi.

Ja tämän luistelunäytöksen päätteeksi taikuri McDavidilta nähtiin suoritus, jonka ei pitäisi olla mahdollinen. Siis ei mitenkään.

Sen täytyi olla optinen harha, illuusio tai jonkinlainen silmänkääntötemppu.

McDavidin toisen erän alkajaisiksi viimeistelemä 3–1-osuma sai jopa NHL:n mediaosaston epäilemään McDavidia huijauksesta.

– McDavid on videopelin huijauskoodi. Ja meillä on asiasta todistusaineistoa videolla, nhl.comilla kirjoitettiin leikkimielisesti.

McDavid päätti luistelusoolonsa lähes nollakulmasta lähteneeseen laukaukseen, joka oli tarpeeksi korkea mennäkseen Lightningin maalivahdin Andrei Vasilevskin olkapään yli, mutta juuri yläriman alle. Ja ei, kiekko ei muuttanut suuntaa Vasilevskin olkapäästä, kypärästä tai mistään muualtakaan, vaan painui suoraan etunurkasta takaylärautaan.

Laukaus, ja kiekon lentorata, yksinkertaisesti uhmasi fysiikan lakeja.

Hirmuisesta tuuristakaan ei ollut kysymys.

– Kun pelaaja on niin hyvä kuin hän on, ei ole olemassa sellaista asiaa kuin onni. Maailmanssa on hyvin, hyvin harvoja pelaajia, jotka pystyvät tekemään jotakin tuollaista, McDavidin joukkuekaveri Leon Draisaitl muistutti nhl.comilla.

Nettisivuston toimitus pyysi jo lukijoita hätiin selittämään, miten McDavidin maali oli mahdollinen.

– Olemme katsoneet tämän videon uudelleen ja uudelleen. Silti siinä ei ole mitään järkeä. Jos sinulla on minkäänlaista teoriaa siitä, miten tämä oli ylipäätään mahdollista, kerro meille, nhl.comilla pyydetään.

Oheisella videolla McDavid esittelee uskomatonta luistelunopeuttaan ja -taitoaan muutamaan otteeseen. Ja se miehen uran ensimmäisen neljän maalin illan varmistanut osuma – no, sen kohdalla on kai pakko jo puhua tuurista.

Katso McDavidin koko tehoilta älyttömine käänteineen jutun alussa olevalta videolta. Käsittämättömän 3-1-maalin näet erikseen tästä linkistä.