Muhiiko Leijonien avausottelussa jättiyllätys? Lauri Marjamäki avaa vastustajan vahvuuksia

Leijonien olympiaurakka käynnistyy Suomen aikaa varhain torstaina, kun vastaan asettuu Saksa.

Suomi lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta joukkueella on tiedossa, ettei helppoa ottelua ole luvassa. Ensimmäiset yllätykset Pyeongchangissa nähtiin jo keskiviikkona, kun Venäjä sekä USA kompuroivat omissa avausotteluissaan.

Leijonien leirissä on otettu vastustajasta hyvin selvää, vaikka otteluun lähdetäänkin omien juttujen kautta. Sitä kautta tuloksen odotetaan olevan positiivinen.

– Valmennus on tutkinut Saksaa paljonkin, mutta kaikkea siitä ei viedä joukkueelle. Menemme oma peli edellä. Ennen kaikkea pitää saada omat jutut näkyviin.

– Tänään näki jäällä, että huomenna aloitetaan. Halusimme myös vetää sen tyyppisen harjoituksen, mitä peli huomenna vaatii. Saksa on erittäin luisteluvoimainen, fyysinen ja kurinalainen joukkue, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

Leijonien olympiajoukkueessa on useita arvokisojen ensikertalaisia, sillä NHL-pelaajia ei nähdä tällä kertaa lainkaan mukana. Suurimmaksi osaksi Suomen joukkue koostuu KHL-pelaajista. Erityisesti Leijonien leiristä tullaan seuraamaan NHL:ään tähtääviä Eeli Tolvasta sekä Miro Heiskasta.