Mitä NHL:n kaksinkertaiselle Stanley Cup -mestarille on tapahtunut? Yllättävä haastaja poskettomassa iskussa!

© Kuva: Getty Images

NHL-joukkue Los Angeles Kingsissä tapahtuu kummia maalivahtiosastolla. Joukkueen ykkösvahti, yhdysvaltalainen Jonathan Quick on horjunut viime aikoina syvällä sukeltaneen Kingsin maalilla järisyttävällä tavalla.

Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari ja olympiahopeamitalisti nimittäin on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa peräti viisi maalia selkänsä taakse peliä kohden. Viidessä edellisessä koitoksessa tappioita tilille on tullut neljä.

Kakkosveskari Darcy Kuemper on pistänyt pakkaa sekaisin oikein urakalla, sillä hän on peräti kahden ottelun nollapeliputkessa. Kuun vaihteessa sekä Arizona Coyotes että Dallas Stars jäivät nollille kanukin edessä.

Kuten olleettaa saattaa, ei peluutushierarkia Quickin ja Kuemperin välillä liene muutu loppukaudestakaan, vaikka lähtökohtainen kakkoskassari on ollut ilmiliekessä verratuna Quickiin.

Kummatkin ovat torjuneet kolme nollapeliä. Kuemperin torjuntaprosentti on kuitenkin hurja 94,3 ja Quickin virkaveljeensä verrattuna heikko 91,9.

Kakkostorjujan (15 ottelua) isku on ollut jopa yllättävän kova siihen nähden, että hänen vastuunsa on ollut selvästi vähäisempi verrattuna Quickiin (40 ottelua). Hajanainen peluutus ei nähtävästi ole vaikuttanut esimerkiksi vireyteen tai itseluottamukseen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.