Suomea viidesti MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa (Calgary 1988) edustanut maalivahti Sakari Lindfors harmittelee Leijonien eilistä tappiota Ruotsille.

Lindforsin mielestä Suomi oli osan ottelusta niskan päällä, ja hänen näkemyksensä mukaan lohkovoitosta olisi ollut selvä hyöty.

Sakke, miltä Suomen peli näytti Ruotsia vastaan?

– Mielestäni se näytti hyvältä. Vähän viimeistely ontui. Suomi oli kaksi erää parempi ja loi riittävästi paikkoja ratkaista peli. Ne tulivat myös parhaille viimeistelijöille, joten siinä mielessä jäi parannettavaa. Mutta peli olisi voinut hyvin päättyä myös Suomelle.

Suomen alku oli hankala, mutta sitten peli alkoi kulkea…

– Ensimmäisessä erässä Ruotsi oli edellä. Mutta toinen oli selkeästi Suomen erä ja kolmas tasainen. Se oli tyypillinen sellainen peli, jossa se yksi maali pomppaa jompaankumpaan suuntaan. Nyt se pomppasi Ruotsille.

Miten paljon merkitystä on sillä, että Suomelle tulee nyt ”ylimääräinen” peli?

– Kyllä sillä on iso merkitys. Sanoisin, että se on henkisesti jopa vaikeampaa kuin fyysisesti. Pitkässä turnauksessa aina ylimääräinen valmistautuminen, latautuminen ja keskittyminen tuntuu. On se myös selvä, että tulevassa – luotan siis ilman muuta Suomen voittoon – puolivälierässä Kanadaa vastaan Kanada on levänneempi. Kyllä lohkovoitosta olisi selvä hyöty ollut. Sen vuoksi molemmat laittoivat sunnuntaina kaiken likoon.

Vastaan tulee nyt Etelä-Korea. Näetkö sen isona vastustajana?

– Ei siitä mitään superpeliä tule. Yhtäkään ottelua ei ole voitettu etukäteen. Mutta kyllä Suomi sen matsin hoitaa. Vaikeata tosin tulee, jos joukkue ei saa kunnon latausta päälle.

Jos NHL-pelaajat olisivat mukana, olisi Kanadan kohtaaminen aikamoinen vuori kiivettäväksi puolivälierissä. Nyt tilanne on tasaisempi, vai?

– Tietysti näin jääkiekkoihmisenä harmittaa, etteivät maailman parhaat pelaajat ole kisoissa mukana. Oltaisiin taas nähty, missä todella mennään. Mutta toisaalta tämä tilanne tasoittaa joukkueita paljon. Kanada olisi ollut NHL-pelaajien kanssa ylivoimainen ennakkosuosikki. Nyt näen, että kultaa voi voittaa kuusi joukkuetta. Jo alkusarjan pelit ovat näyttäneet, miten tasaista tuolla on. Paljon maalin pelejä puoleen ja toiseen.

Ja tämähän tarkoittaa, että yksikin virhe voi kostautua…?

– Juuri näin. Maalivahtipelin merkitys vain korostuu. Yksi virhe tai huonompi päivä, ja kisat ovat siinä.