Liigan superyllättäjä siirtyi mestarikandidaatin leiriin: ”Täällä pelataan joka vuosi mestaruudesta”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa väkevän kauden pelannut ja pudotuspeleissä ainakin ennakkoon vahvoilla oleva TPS tiedotti taannoin, että se naarasi kevään isoista otteluista mahdollisesti ulos jäävästä HPK:sta kovan vahvistuksen, Oula Palveen.

Nyt joukkue viesti nettisivuillaan, että hyökkääjä muutti torstaina Hämeenlinnasta Turkuun. Tuore pahvi pitää järisyttäviä kehitysaskeleita ottaneen keuruulaisen TPS:ssä kuluvan kevään jälkeen vielä kaksi kautta.

Palve kehui TPS:n nettisivuilla uutta joukkuetta isosti.

– Tässä seurassa on ollut hyvä meininki jo hetken aikaa. Näin tämän parhaana mahdollisuutena kehittyä pelaajana ja myös menestyä. Täällä pelataan joka vuosi mestaruudesta.

Jutun mukaan siirtyminen Turkuun oli helppoa, vaikka TPS on paperilla jonkin verran vahvempi, kuin Palveen edellinen joukkue. Arveluttaako roolin saaminen sentteriä?

– Ihan sama, mitä roolia annetaan. Kaikkeni annan, että tänä keväänä voitetaan täällä, hyökkääjä sanoi joukkueesta, jonka edellisessä pelissä senttereinä viilettivät Eric Perrin, Patrik Virta, Hannu Kuru ja Jonne Virtanen.

HPK:ssä kultakypärää kantanut ja reilun 18 minuutin peliaikakeskiarvolla luutinut Palve on painanut tällä kaudella 50 ottelussa peräti pinnat 13+31. Kun viime kaudella pisteitä syntyi 22, voi hyökkääjän sanoa olevan kuluvan kauden yksi suurimmista yllättäjistä ja läpimurroista.