Liiga-vahdilta mystinen kommentti kesken kauden – loppuuko ura lähitulevaisuudessa?

© Kuva: Ilari Isotalo

SaiPa-ikoni Jussi Markkanen on torjunut tällä kaudella Liigassa kahdeksassa ottelussa vaisuin tilastoin. Pikkumustat ovat pysähtyneet 85,8 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo sen sijaan lähentelee jopa neljää.

Mutta vaikka kuluva sesonki on ollut haastava, on NHL:ssäkin aikoinaan pelannut Edmonton Oilersin vuoden 2001 viidennen kierroksen varauksen ura upea. Miesten peleissä se alkoi jo kaudella 1995-96 Tapparan sotisovassa.

Tuon jälkeen hän on pelannut rapakon takana taalajäillä ja AHL:ssä, Venäjällä ja Venäjän KHL:ssä ja NLA:ssa sekä maajoukkuepaidassa. Pitkän uran tehnyt maalivahti antoi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa mystisen kommentin viitaten tulevaisuuteen.

On vain tulkintakysymys, myönsikö Markkanen pelaajauransa päättyvän lähitulevaisuudessa, vai viittasiko hän esimerkiksi siihen, että parhaat ajat ovat ehkä takanapäin.

– Oma pelaajaura alkaa olla hyvin pitkälle takanapäin, mutta koitan olla mukana muilla tavoin kuin pelkästään pelaajana, maalivahti paljasti sivustolle.

Päättyi pelaajaura lähitulevaisuudessa tai ei, kuuluu jääkiekko Markkasen elämään vastaisuudessakin mitä ilmeisemmin vahvasti.

– Olen kasvanut tässä seurassa aikuiseksi ja lähtenyt täältä maailmalle. Side on vahva, ja minulla on sellainen tunne, että minulla on vielä annettavaa paikalliselle jääkiekolle, muussakin roolissa kuin pelaajana.

Yksi Markkasen uran päättymistä keväällä puoltava seikka on nykyinen sopimus. Se loppuu kuluvan sesongin päätteeksi.