Leijonat mittaava Kanada joutuu uuteen tilanteeseen – Lauri Marjamäeltä mielenkiintoinen pointti

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi oli horjutettavissa tiistaina, kun Etelä-Korea kiusasi isompiaan miehekkäästi etenkin kahden ensimmäisen erän ajan. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelun käännekohta oli lopulta isäntien vimmattu kiri, kun jääkiekon piskuinen maa puristi 3-0-tappiotilanteen vain 3-2:een.

Leijonat ei tästä horjunut, vaan painoi olympiakiekon kahdeksan parhaan maan joukkoon komealla 5-2-voitolla. Vaikka nyt vain ja ainoastaan voittaminen merkitsee, taisi myös henkisen kapasiteetin testaaminen olla tärkeä asia miettiessä jo keskiviikon Kanada-puolivälierää.

– Jääkiekko on joskus maailman tärkein asia, mutta nyt tuntui, että oli liiankin tärkeä. Toisaalta kertoo noista jätkistä, että niillä on nastaa keskenään. Ei lopulta ollut epäselvyyttä, kumpi oli parempi, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki pyöritteli haastattelussamme.

– Respektiä täytyy nostaa Korealle. Hienon pelin tuosta teki. Mutta totta kai se on erilaista pelata Ruotsia tai Kanadaa vastaan, luotsi jatkoi.

Vaikka turnauksessa ei NHL-tähtiä olekaan, pitää olympiakaukaloissa pystyä illasta toiseen parhaaseen. Suomella on allaan jo yksi ”kuolemanpeli”, Kanadalle keskiviikkoinen puolivälierä on puolestaan ensimmäinen laatuaan.

– Ollaan puhuttu, että täällä tarvitsee ihan huippusuorituksia, jos mielii menestyä. Kaikki on mahdollista.

Voi olla, että vaikka Suomi on nyt joutunut urakoimaan keskiviikon vastustajaa Kanadaa yhden pelin enemmän, ei kuormituksesta välttämättä ole haittaa.

– Meillä on pelimoodi päällä ja ensimmäinen painepeli takana. Kanadalla ensimmäinen painepeli, Marjamäki ennakoi miettien keskiviikkoa, ja jatkoi lyhyesti:

– Kaikki tässä on voitettava, kun mielii menestyä.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.