Leijonalegenda Vellu Ketola ei anna Etelä-Korealle mitään saumaa: ”Kanadan luokka ö”

© Kuva: Panu Markkanen
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Leijonien paidassa kahdet olympialaiset (Grenoble 1968, Sapporo 1972), kaksi Kanada Cupia sekä kuudet MM-kilpailut käynyt Veli-Pekka ”Vellu” Ketola arvioi Suomen tämän päivän pudotuspelivastustajan Etelä-Korean lyhyesti ja ytimekkäästi.

Siinä kun muut kiekkoihmiset ovat väkisin yrittäneet keksiä syitä, miksi ottelusta voi tulla Leijonille vaikea, Ketola sanoo mielipiteensä tuttuun, kursailemattomaan tyyliinsä.

– Siellä on paljon kanukkeja, mutta Etelä-Korea on Kanadan luokka ö, Ketola tiivistää SuomiKiekko.comille.

– Ketään ei pidä eikä saa väheksyä, ja peli pitää pelata. Mutta totta kai Suomi voittaa. Etelä-Korea taistelee sen aikaa minkä jaksaa, ja häkkäri ottaa koppeja niin kauan kuin jaksaa. Mutta sitten alkaa mennä maaleja, ja sen jälkeen on sama, meneekö niitä kolme vai kuusi, Ketola ennakoi ottelua.

Ketola pelasi maajoukkueessa Grenoblen 1968 olympialaisista vuoden 1981 Kanada Cupiin asti. Tuona aikana ei eteläkoreoita kisoissa näkynyt.

– Silloin eksoottisin maa taisi olla karsintapeleissä vastaan tullut Jugoslavia. Siinä kyllä oli eksotiikkaa, kun Sapporossa pelattiin Ruotsia vastaan aamulla kello 9. Voitimme sen pelin, ja sen myötä Ruotsi jäi pois mitaleita. Me olimme luonnollisesti taas neljänsiä, Ketola hymähtää ironisesti.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!