Lähes tuhannen ottelun NHL-vetaraani ei ollut kokoonpanossa – sai fanit kauhun partaalle

© Kuva: Getty Images

Viimeiset päivät ovat olleet NHL:ssä mielenkiintoista aikaa, kun joukkueet yrittävät vahvistaa rostereitaan pelaajamarkkinoilla ennen maanantain siirtorajan umpeutumista.

Siitä syistä seurojen jokaista liikettä vahditaan ja analysoidaan erityisen tarkasti. Lukuisat siirtohuhut ovat tuulesta temmattuja, mutta ne saattavat usein osua todella lähelle.

Nyt pudotuspeleistä ulkopuolelle jäävän Montreal Canadiensin fanit pelästyivät, kun seuran pitkäaikaisinta pelaajaa Tomas Plekanecia ei merkitty illan ottelun kokoonpanoon.

Montrealin on odotettu myyvänsä kalliita pelaajiaan mestaruudesta kamppaileville seuroille, joten Plekanecin siirto ei järjen mukaan olisi mikään yllätys. Silti, kannattajat eivät halua luopua koko NHL-uransa Montrealissa viettäneestä tsekkiläisestä helpolla.

Myöhemmin seura tiedotti, että Plekanec on sivussa ”pienen vamman takia”, mutta moni uskoo silti, että hyökkääjän pelit Canadiensissa on pelattu.

Plekanec pelasi ensimmäisen kokonaisen vuoden Montrealissa kaudella 2005-2006. Hän on pelannut yhteensä 961 ottelussa ja tehnyt niiden aikana tehot 232+373=605.