Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury oli odottanut eilisiltaa viime kesästä asti yhtä jännittyneenä kuin pikkulapsi joulupukkia.

Fleury oli heti NHL:n otteluohjelman tultua julki merkinnyt kalenteriinsa eilisen paksulla kynällä.

Eilen Fleury palasi uuden seuransa kanssa Pittsburghiin, missä oli pelannut Penguinsin paidassa 13 kautta ja muun muassa voittanut kolme Stanley Cupia.

Fleury sanoi jo etukäteen, ettei yhtään tiennyt mitä odottaa, eikä osannut arvella, miten hän paluuseen reagoisi. Reaktio oli melko odotettu.

– Alkulämmittelyssä ihoni meni kananlihalle. En unohda tätä iltaa. Tämä oli hyvin, hyvin outoa. Koska peli oli täällä, tämä oli vielä erilaista kuin Penguinsin kohtaaminen Las Vegasissa joulukuussa. Muistan tämän pelin ikuisesti, Fleury tunnelmoi ottelun jälkeen nhl.comin mukaan.

Penguins muisti Fleuryä upealla videolla ottelun ensimmäisellä mainoskatkolla. Muutenkin Penguins oli aluksi kohtelias isäntä, sillä reilun 26 minuutin jälkeen Vegas siirtyi 2–0-johtoon.

Sitten hallitsevat Stanley Cup -mestarit painoivat kaasun pohjaan. Penguins latoi kahteenkymmeneen minuuttiin viisi maalia, ja vaikka Vegas kavensi vielä kahdesti, Penguins voitti ottelun maalein 5–4.

Fleury torjui ottelussa 33 kertaa. Vastapäädyssä hänet viime kevään pudotuspeleissä ykkösvahdin paikalta syrjäyttänyt Matt Murray selvisi 21 torjunnalla.

Fleury ja Murray ovat hyviä ystäviä. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan arvelikin, että ottelu ei ollut kummallekaan maalivahdille helppo.

– Mielestäni molemmat maalivahdit pelasivat loistavan ottelun. Uskoakseni tämä oli melko tunteellinen ottelu heille molemmille. Molemmat käsittelivät tilanteen loistavasti, kuten aina. He molemmat ovat todellisia ammattilaisia ja hienoja ihmisiä, Sullivan kehui nhl.comin mukaan.

Murray myönsi valmentajansa olevan oikeassa.

– Tämä oli sellainen ottelu kuin kaikki varmaan olettvatkin. Tämä oli tunteellinen, melko vapaasti puolelta toiselle virrannut peli, Murray näki.