NHL:ssä tasan 1300 tehopistettä tehtaillut ja sarjan vaarallisimpiin maalitykkeihin 2000-luvun alussa kuulunut Jarome Iginla on viettänyt viimeiset päivät Boston Bruinsin farmijoukkueen Providence Bruinsin harjoituksissa.

Vapaana agenttina harjoitteleva Iginla toipuu edelleen neljän kuukauden takaisesta lonkkaleikkauksesta, mutta toivoo saavansa sopimuksen NHL:ään vielä täksi kaudeksi.

– Haluan päästä pudotuspeleihin sellaisen joukkueen mukana, jossa voin olla avuksi, mutta myös samalla tuntea, että siellä voi voittaa, Iginla kertoi Providencelle.

Iginla täyttää ensi kesänä 41-vuotta, joten varmuutta uran jatkumisesta seuraavalle kaudelle ei ole. Hän ei ole toistaiseksi kertonut elääkkeelle siirtymisestä, mutta viimeaikaiset puheet antavat vahvaa osviittaa tulevasta.

– Tämä on viimeinen mahdollisuuteni, Iginla sanoo.

Kunnioitettavan ja vertaistaan hakevan NHL-uran pelannut Iginla ei ole koskaan päässyt juhlimaan Stanley Cup -mestaruutta. Hän on voittanut yksilötasolla lähes kaikki mahdolliset palkinnot, mutta mestaruuden puuttuminen saa hänet edelleen yrittämään maailman huipulle.

Iginlalla tulee kiire sopimuksen metsästämisessä, sillä NHL:n siirtoraja umpeutuu ensi maanantaina.