Liiga tarjosi kotimaisen jääkiekon ystäville viihdettä koko rahan edestä vuonna 2017, joten on aika valita vuoden kovimmat liigakiekkoilijat.

SuomiKiekon valintoihin päätyivät pelaajat, jotka pelasivat Liigassa sekä keväällä että syyskaudella liigakaukaloissa.

1. Tomi Kallio, TPS

TPS:n 40-vuotias konkarihyökkääjä on saanut muidenkin joukkueiden fanit hieromaan silmiään tilastoillaan.

TPS:n kultakypärä on koko sarjan pistepörssin toinen tällä kaudella tehopisteillä 11+27=38, kun otteluita on pelattuna 37.

Myös viime kaudella tahti oli komea, sillä Kallio oli lopulta runkosarjan pistepörssin neljäs 50 pisteellään. Kun tähän lisätään kaikki ne johtajan ominaisuudet, joilla TPS:n kapteeni johtaa joukkuettaan, on Kallio helppo kruunata vuoden 2017 parhaaksi liigapelaajaksi.

2. Miika Koivisto, Kärpät (Jukurit)

Viime kaudella häntäpään seurassa Jukureissa Koivisto oli puolustajien pistepörrssin kakkonen 37 tehopisteellään. Kesällä Kärppiin siirtynyt huippupuolustaja on ottanut myös Oulussa sankarin viitan itselleen olemalla Liigan tehokkain puolustaja.

Kärkiseura Kärpille oli todellinen lottovoitto saada Koivisto takalinjoilleen. 27-vuotias puolustaja on myös ehdolla Suomen olympiajoukkueeseen.

3. Janne Keränen, Lukko (KalPa)

Aliarvostettu maalitykki, joka oli johtamassa KalPan keväällä finaaleihin saakka. Keränen oli viime kaudella maalipörssin nelonen 24 osumallaan, minkä lisäksi hän teki pudotuspelien 18 ottelussa tehot 6+6.

Taitava hyökkääjä siirtyi valmentaja Pekka Virran perässä Lukkoon, missä jälki on ollut myös tuhoisaa. Maalipörssin kärkeä kohti taas hiljalleen hivuttautuva Keränen on tehnyt 37 pelissä tehot 13+11=24. Vikkelä hyökkääjä on kullanarvoinen Lukolle myös kevätkaudella.

4. Mikko Lehtonen, Tappara (KooKoo)

Jos Koivisto oli helppo nimetä Liigan kärkipakiksi, on yhtä helppoa nimetä Lehtonen kakkoseksi. Hurjan kehityspiikin ottanut 23-vuotias puolustaja takoi viime kaudella KooKoossa 25 tehopistettä, lähti kevääksi voittamaan HV71:sen riveihin Ruotsin mestaruuden, minkä jälkeen saapui takaisin Suomeen ja Tapparaan.

Tällä kaudella hän on ollut Liigan kovimman puolustuksen todellinen johtaja. Tällä hetkellä Lehtonen on puolustajien pistepörssin seitsemäs tehtyään 19 pistettä 35 ottelussa. Kausi on ollut nousujohteinen, joten Lehtonen parantaa vielä sijoitustaan kevään edetessä.

5. Miro Heiskanen, HIFK

Heiskasta ei voi olla nostamatta tälle listalle. Viime kauden älytön kasvutarina juniorikiekkoilijasta kiekkoammattilaiseksi 17-vuotiaana oli jo itsessään merkittävä uroteko.

Tähän päälle alle 18-vuotiaiden MM-hopea ykköspakkina, kolmosvaraus Dallas Starsiin ja hurjat kehitysaskeleet kesän aikana. Heiskanen palasi syksyllä liigajäille dominoimalla illasta toiseen. 20 ottelussa nuorukainen on iskenyt tehot 9+5=14.