Suomalaisvahti ilmiliekeissä – johdatti jumbojoukkueen hurjaan putkeen: ”Todella mahtava tunne!” (video)

© Kuva: Getty Images

Olisitteko vielä vähän aikaa sitten uskoneet kuulevanne tätä: Arizona Coyotes on viiden pelin mittaisessa pisteputkessa!

Mutta niin se nyt on. Edelleen NHL:n jumbosijalla oleva Coyotes on napsinut pisteitä viidestä viime ottelustaan, kun se on napannut kaksi voittoa ja kolme tasapelipistettä.

Viime yönä oli pitkästä aikaa jatkoaikavoiton aika, kun New York Islanders kävi aavikolla häviämässä maalein 3–2.

Kotijoukkueen suurimpia sankareita olivat 1-0-osuman sekä jatkoaikamaalin viimeistellyt Nick Cousins sekä juuri ennen voitto-osumaa aivan hurjaan torjuntasarjaan venynyt suomalaismaalivahti Antti Raanta. Brendan Perlini teki maalin kolmannessa peräkkäisessä ottelussa.

Raanta pysäytti peräkkäin kolme Islandersin maalintekoyritystä, ja vastahyökkäyksen päätteeksi Cousins löi pelille pisteen. Ei ihme, että Raanta hehkui kilvan Arizonan auringon kanssa ottelun jälkeen median edessä.

Ottelussa 32 laukausta torjuneelta Raannalta kyseltiin, mitä oikein tapahtui juuri ennen Coyotesin voittomaalia toisessa kenttäpäädyssä.

Leddy (Nick, Islandersin puolustaja) laukoi korkean kudin, ja se osui olkapäähäni. Heidän kaveri (John Tavares) ehti ensimmäisenä irtokiekkoon, ja yritin vain jotenkin saada käteni eteen ja pidettyä kiekon pois verkosta. Minulla oli tarpeeksi onnea, että sain torjuttua muutaman kerran, Raanta kertasi voittoon johtanutta tilannetta Coyotesin twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Se on todella mahtava tunne, kun saa otettua muutaman torjunnan, ja sitten käymme heti tekemässä jatkoaikamaalin. En ole onnistunut tällä kaudella liian usein ottamaan tällaisia isoja, voittotorjuntoja, joten tämä oli tosi hienoa, Raanta fiilisteli.

Raannan mukaan joukkue on parantanut viime aikoina monella osa-alueella. Aiemmin tällä kaudella Raanta tuskaili sitä, että joukkue kyllä pelaa periaatteessa ihan hyvin, mutta tekee samoja turhia virheitä ottelusta toiseen. Nyt suunta on muuttumassa.

– Nyt kaikki keskittyvät, ovat sisällä pelissä ja noudattavat pelisuunnitelmaa. Kun on kunnolla sisällä pelissä, uhrataan myös vähän enemmän kroppaa. Se on iso juttu. Kaikkien pitää olla pelimoodissa. Sillä kuten olette nähneet, kun pelaamme parasta peliämme, olemme joka kerta tosi lähellä voittoa, Raanta mietti.

– Nyt meillä on ollut hyvä jakso. Nyt täytyy vielä kerran kokoontua yhteen ja virittäytyä ennen taukoa, ja toivottavasti saamme siitäkin pelistä (Columbus kotona torstaina) kaksi pistettä, Raanta tuumaili.

Katso allaolevista twiiteistä Raannan kolmoistorjunta, sitä seurannut ottelun ratkaisumaali sekä Raannan haastattelu.