Pekka Rautakallio sai vuonna 1982 kunnian olla ensimmäinen suomalaispelaaja NHL:n tähdistöottelussa. Rautakallio edusti tuolloin Calgary Flamesia.

– Muistan sen kuin eilisen päivän. Meillä oli Calgaryssa peli Torontoa vastaan ja heidän pelaajiensa mukana lensin reittikoneella Torontoon. Siellä oli sitten charter-kone vastassa ja parin Toronton pelaajan kanssa jatkoimme Washingtoniin, Rautakallio muistelee.

Washingtonissa odotti vierailu Valkoiseen taloon. Paria vuotta aiemmin Tshekkoslovakiasta Kanadaan loikannut Peter Stastny joutui vaikeuksiin.

– Menimme sinne bussilla ja Stastny oli unohtanut passinsa hotellille. Kaikkien henkilöllisyys tarkistettiin bussissa ennen sisälle menoa. Ei siinä auttanut vaikka Bobby Hull ja Gordie Howe vakuuttelivat vartijoille sitä, kuka pelaaja oli kyseessä. Protokollan mukaan mentiin ja Peter Stastnylta jäi Valkoinen talo näkemättä, Rautakallio kertoo.

Itse pelin piti olla rauhallinen, mutta toisin kävi.

– Kyllä se oli aika lähellä tavallista NHL-peliä. Maaleja kyllä tuli, mutta lopputulosta en enää muista, Rautakallio naurahtaa.

NHL:n tämän kauden tähdistöpeli pelataan sunnuntaina Tampassa. Ottelu näkyy suorana
osoitteessa viaplay.fi ja sen parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.