NHL:ään täksi kaudeksi liittynyt Vegas Golden Knights on pelannut alusta asti erittäin vahvasti, mutta vuoden loppurutistus oli joukkueelta jotakin aivan käsittämätöntä.

Kultaiset ritarit menettivät kahdessatoista vuoden viimeisessä ottelussaan yhden vaivaisen pisteen. Yhden! Edellisen kerran joukkue on hävinnyt tasan kuukausi sitten, joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Lähes jokaisessa ottelussaan Vegas rikkoo joitakin tulokasjoukkueiden ennätyksiä. Niin myös viime yönä, kun Vegas löi kotiottelussaan Toronto Maple Leafsin maalein 6–3. Niin kahdentoista ottelun pisteputki kuin yksitoista voittoa saman kalenterikuukauden aikana ovat tulokasseuran uusi ennätys.

Viime yönä nähtiin myös Golden Knightsin historian ensimmäinen hattutemppu. Siitä vastasi ruotsalaishyökkääjä William Karlsson. Ottelun kolmannen maalinsa Karlsson teki näyttävällä syöksyllä, jonka päätteeksi huitaisi kiekon tyhjään maaliin.

Karlsson, 24, on yksi niistä pelaajista, joille maisemanvaihto Las Vegasiin on tehnyt erittäin hyvää. Kahdella edellisellä kaudella ruotsalainen sai Columbus Blue Jacketsissa kasaan yhteensä 15 maalia. Nyt 37 ottelun jälkeen häkki on heilunut Vegasin paidassa jo 20 kertaa.

– Ympäristön vaihtaminen voi olla pelaajalle hyväksi. Täällä olen saanut paljon mahdollisuuksia. Mielestäni olen pärjännytkin ihan hyvin. Mutta minulla on kaksi loistavaa ketjukaveria, jotka tekevät hommat minulle helpoksi, Karlsson ylisti Reilly Smithiä ja Jonathan Marchessaultia nhl.comin mukaan.

– Minä vain tiedän, milloin syötöt tulevat minulle ja milloin eivät. Hyvin usein he yrittävät syöttää minulle, Karlsson kertoi.

Marchessault taas sanoi, ettei oikein edes tajua, mitä Vegasissa on nyt meneillään.

– En tiedä, mitä täällä nyt tapahtuu. Me vain löydämme keinot voittaa joka ilta. Tämä on ehdottomasti ollut yksi parhaista vuosistani. Pelaaminen on todella hauskaa juuri nyt. Emme yritä hirveästi tai liikaa, vaan teemme vain oikeita asioita, Marchessault kommentoi.

Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula teki voitto-ottelussa jo kauden 14. maalinsa.

Katso Karlssonin illan ensimmäinen ja kolmas maali sekä miehelle historiallisen hattutempun kunniaksi ojennettu palkinto allaolevista twiiteistä.

Vegas Golden Knights

@GoldenKnights
Like Karlsson
Oh, if we could Be Like Karlsson
Be Like Karlsson, Be Like Karlsson
Again we try
Just need to fly
For just one day if we could
Be that way

Vegas Golden Knights

@GoldenKnights
For the history books. How William Karlsson finished the first hat trick in Golden Knights history. #VegasBorn

Vegas Golden Knights

@GoldenKnights
🎩we found the hats 🎩