NHL:n runkosarja on ylittänyt puolivälin ja All-Star -viikonloppu on ohi. Ensi yöstä alkaa viimeinen, reilut kaksi kuukautta kestävä puristus kohti pudotuspelejä.

Pudotuspelijärjestelmä on herättänyt keskustelua jo kauan. Oman lusikkansa soppaan heitti Washington Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz.

– Mielestäni nykyinen formaatti on toiminut hyvin ja en aio taistella liigaa vastaan, mutta jos voitat Presidents Trophyn (runkosarjan voittajalle annettava palkinto) sinun ei kuuluisi pelata toiseksi parasta joukkuetta vastaan toisella kierroksella, Trotz sanoi The Athleticin mukaan.

Tällä lausunnolla hän viittasi kahden viime vuoden tapahtumiin. Capitals sekä saman divisioonan kiistakumppani Pittsburgh Penguins olivat liigan kaksi parasta joukkuetta, jotka kohtasivat toisensa jo konferenssin semifinaaleissa. Molemmilla kerroilla Penguins eteni jatkoon – ja lopulta aina Stanley Cup -mestariksi asti.

– Meidän on voitettava Pittsburgh jossain vaiheessa, mutta meidän pitäisi tehdä se toisella kierroksella. Emme ole pystyneet siihen, joten olemme ottaneet asiasta lämpöä.

Samanlainen tilanne on kehittymässä tällä kaudella Atlantin divisioonassa. Tampa Bay Lightning on matkalla runkosarjan parhaaksi, mutta samalla sen niskaan hönkii huippukautta myöskin pelaava Boston Bruins. On hyvinkin mahdollista, että nämä seurat kohtaavat toisensa jo toisella kierroksella.

NHL-seurojen omistajat kokoontuvat maaliskuun puolivälissä tapaamiseen ja on todennäköistä, että tämä asia herättää keskustelua.

– Olen avoimin mielin etsimässä uutta vaihtoehtoa, NHL:n komissaari Gary Bettman ilmoitti.