Mielettömät tilastot häntäpäässä rämpivässä joukkueessa! Onko tässä Liigan sensaatiomaisin yllättäjä?

© Kuva: Ilari Isotalo

Ei sitä ehkä moni ole ajatellut, miten uskomattoman kovassa iskussa Mikkelin Jukurien kakkosveskari Juhana Aho on ollut tällä kaudella – ja itseasiassa koko Liiga-urallaan. Kuluvan kauden seitsemän ottelua ovat jyväskyläläislähtöisen veskarin toistaiseksi ainoat Suomen pääsarjassa.

Tilastot noissa peleissä ovat käsittämätöntä luokkaa. Seitsemän ottelua ovat tuoneet kolme voittoa, mutta selän taakse kiekkoja on mennyt vain kymmenen ja lisäksi nollapelejä Aholle on kertynyt kaksi.

Ahon tilastot kruunaavat nollapelien lisäksi hurjan kova torjuntaprosentti 93,83 ja päästettyjen maalien upea keskiarvo 1,60.

Maalivahti ei kuluvana kalenterivuonna ole päästänyt kahdessa pelaamassaan ottelussa yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse, sillä loppiaisena Ahoon pysähtyi KalPa ja lauantaina Ilves.

Ei viime aikoina mainiosti isompia kiusanneelta mikkeliläislaumalta mitään pois, mutta Ahon tilastot ovat eittämättä hurjan kovat joukkueessa, joka rämpii Liigassa toiseksi viimeisenä. Lisäksi pitää huomioida se, mistä lähtökohdista veskari tähän kauteen lähti – ne olisivat voineet olla otollisemmatkin debytantilla.

Viime kevään Mestiksen mestaruuteen huipentanut torjuja pelasi SaPKossa kaudella 2016-17 vain 29 runkosarjan ottelua. Pudotuspeleissä vastuuta tosin kertyikin jo sitten kymmenen mittelön verran.

24-vuotiaan Diskos-kasvatin ura on kaikkinensa vahvassa nousukiidossa.