Puolustaja Jyrki Jokipakka on varmasti yksi pahiten pettyneistä suomalaispelaajista, kun kutsua ei olympiajoukkueeseen tullut.

Edelliset kolme kautta NHL:ssä pelannut isokokoinen ja fyysinen puolustaja siirtyi täksi kaudeksi KHL:ään Sotshin joukkueeseen. Tavoitteena oli siirron myötä varmasti edustaa Suomea Pyeongchangissa.

Jokipakka ei kuitenkaan monien yllätykseksi joukkueeseen mahtunut, kun useampi liigapuolustajakin ajoi marssijärjestyksessä World Cupissakin pelanneen 26-vuotiaan puolustajan edelle.

Erikoista tilanteessa on se, että Jokipakka pelaa Sotshin ykkösparissa parhaimmillaan 28 minuutin peliajalla. Hän oli joukkueensa peliaikakuningas myös viime perjantaina, kun Sotshi voitti Jokerit 2-1-lukemin.

Puolustavana puolustajana tunnetuksi tullut Jokipakka on ison vastuun lisäksi tehnyt ensimmäisellä KHL-kaudellaan 32 ottelussa tehot 2+8=10. Olisi voinut kuvitella, että näin isossa roolissa KHL:ssä pelaavalle puolustajalle olisi ollut Leijonissa käyttöä.

Hän pelasi kolmen edellisen kauden aikana NHL:ssä 150 runkosarjaottelua, mutta viime kauden päätteeksi riittävän hyvää sopimusta ei maailman kovimmasta kiekkosarjasta irronnut.