Jesse Puljujärvi on noussut huikealla tavalla vakituiseksi NHL-pelaajaksi Edmonton Oilersin kokoonpanoon.

Kautensa AHL:ssä aloittanut, mutta marraskuussa NHL:ään nostettu Puljujärvi on tehnyt ylhäällä 26 ottelussa loistavat kahdeksan maalia ja 11 tehopistettä.

19-vuotias suomalaislupaus nostettiin joulukuussa Oilersin kivenkovaan Connor McDavidin johtamaan ykköskenttään ja tulos oli heti huimaa. Puljujärvi joutui kuitenkin viime ottelussa rotaation kohteeksi, eikä hän saanut jatkaa enää kärkikentässä.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan on kuitenkin erittäin tyytyväinen nuoren hyökkääjänsä otteisiin.

– Siitä lähtien, kun hän on ollut täällä (NHL:ssä), hän on ollut paljon parempi kuin aikaisemmin. Hän näyttää itsevarmalta ja hän on laukonut paljon kiekkoa, McLellan ylisti Oilersin Twitter-tilin mukaan.

Kokenut valmentaja tiputti myös melkoisen kovan kehun Puljujärven esityksistä.

– Hänestä on tullut yksi meidän vaarallisimmista laitahyökkääjistä, ellei juuri vaarallisin, NHL-luotsi väittää.

Oilers on jäämässä vakavasti ulos pudotuspelitaisteluista, kun joukkue makaa tällä hetkellä läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisellä sijalla. Oilersin otteet ovat olleet todella ailahtelevia ja ongelmia on ollut niin hyökkäys, kuin puolustuspelissä.

Oilerin vaisut esitykset eivät kuitenkaan ole liiemmin vaikuttaneet Puljujärveen.

– Häneen ei ole vaikuttanut joukkueemme heikko pelaaminen. Hän ei ehkä tunne sitä samaa painetta, mitä muut joukkueemme pelaajat tuntevat, kokenut valmentaja sanoo.