Hetkinen? Panthers-luotsi kehui yllättävää nimeä – jopa Aleksander Barkov jäi varjoon vahvuudessaan!

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov on ollut yksi Florida Panthersin puhuttavimmista pelaajista mielettömän monivaltaisuuden ja upeiden tehojen (14+26) takia.

Mutta vaikka suomalaissentteri loistaa pantteripaidoissa, löytyy joukkueen leiristä potentiaalia muualtakin.

Päävalmentaja Bob Boughner kehuikin yhdysvaltalaishyökkääjä Vincent Trocheckia taannoin kovin sanoin NHL.comin suomenkielisen sivuston julkaisussa. Kommentit jättivät jopa Barkovin yllättäen varjoon puhuttaessa johtavasta pelaajasta, minkälainen Barkovkin eittämättä on.

– Hän on joukkueemme moottori. Kun hän on vauhdissa, muut seuraavat. Hän on johtaja. Hänellä on suuri sydän ja upea luonne. Häntä on hauska katsella, kun hän pääsee vauhtiin, Boughner listasi.

Sivusto muistutti jutussaan, että jenkki ei juurikaan pelaa tasakentällisin Barkovin ja Jonathan Huberdeaun kanssa, mutta silti hän on tilastoissa vahvoilla. Trocheck on joukkueen paras maalintekijä 17 kihauksellaan, syöttöpörssissä hän on kolmantena 23 merkinnällä.

Tehotilasto sen sijaan yhdysvaltalaisella on pakkasella ja Barkovilla plussalla. Senkin puolesta kehut kuulostavat ehkä hieman oudoilta.

– Onhan hänellä hyviä pelaajia ympärillään, mutta hän luo itse paljon tilanteita, Boughner sanoi jenkkisuojattinsa tehoista.