Suomessa edellisen kerran kaudella 2014-15 Kiekko-Vantaata neljän ottelun verran edustanut ja niissä pelimäärään nähden hurjat pisteet (3+4=7) takonut Jarmo Jokila palaa Euroopan kiertueeltaan kotimaahan ja TUTO:on, joukkue tiedotti nettisivuillaan.

Lemusta lähtöisin oleva hyökkääjä on pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yhteensä 173 kamppailua tehoin 67+89=156. Myös aikoinaan 23 pudotuspeliä on sujunut tehokkaasti – 4+9=13.

– Oikeastaan voin sanoa, että keskustelu Jokilan kanssa TUTO-paitaan paluusta on kestänyt sellaiset 6,5 vuotta, ja nyt päästiin vihdoin maaliin asti. Jokila on viime vuodet vetänyt leijonanosan kaudesta ulkomailla, mutta on tiedossa, että kyseessä on huippupelimies, jonka paluu TUTO-paitaan on merkittävä juttu, TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola iloitsi.

Vantaalta lähdön jälkeen Jokila pelasi Tanskassa, Puolassa ja Unkarissa. Esimerkiksi Puolan pääsarjassa hän takoi runkosarjassa pisteitä yli pinna per peli -tahtiin, myös pudotuspeleissä tahti oli mainio. Hän kuului poikkeuksetta pistepörssin kärkipäähän.

– Mies on hyvässä kunnossa. Toki jonkin verran on alkuun odotettavissa sopeutumisen kanssa tekemistä, Mestis kun on muuttunut turboahdetuksi luistelusarjaksi viime kausina. Mutta huippupelaaja selvittää kyllä sen puolen, Aittola kehui.

TUTO on Mestiksessä tällä hetkellä viidentenä. Sen kausi jatkuu keskiviikkona Heinolassa Peliittojen vieraana.