Väistikö New Jersey Devils luodin? Kohuttu superjuniori pelaa vaisusti NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devils teki yllättävän ratkaisun viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa napatessaan ensimmäisellä varausvuorolla Nolan Patrickin sijasta sveitsiläisen Nico Hischierin.

Patrick oli jo vuosikaudet ollut merkattu pelaaja ykkösvarausta ajatellen, mutta viime kauden loukkaantumiset saivat Devils-johdon perääntymään ja valitsemaan toisin.

Toisena varannut Philadelphia Flyersin johto puolestaan hieroi käsiään, kun se pääsi toisena varaamaan Patrickin, jonka potentiaali on huima.

Ensimmäisellä kaudellaan Patrick ei ole kuitenkaan päässyt kovaan lentoon. 20 ottelussaan nuorukainen on tehnyt tehot 2+4 ja pelaa tällä hetkellä kolmossentterin paikalla alisuorittaneen Flyersin riveissä.

Paljon puhuva fakta on, että Patrick on tehnyt ainoastaan yhden tehopisteen ylivoimalla, vaikka vastuuta erikoistilanteissa on tullut.

Viime peleissä peliaika on kuitenkin romahtanut, sillä 19-vuotias tulokas on kellottanut alle kymmenen minuutin peliaikoja. Lisäksi Patrickilla on ainoastaan kolme laukausta edelliseen kuuteen otteluun.

Vaisuhko startti on siinä mielessä ymmärrettävää, että Patrick pelasi loukkaantumisten takia repaleisen viime kauden junioreissa, eikä hän pystynyt valmistautumaan ensimmäiseen NHL-kauteensa täysillä. Myös tämän kauden alussa hän kärsi aivotärähdyksestä, jonka takia Patrick missasi yhdeksän peliä.

Devils saattoi kuitenkin väistää luodin, sillä koko ajan terveenä pysynyt Hischier on puutteistaan huolimatta tykittänyt joukkueen kärkiketjuissa 20 tehopistettä 29 ottelussa.

Sveitsiläinen pelaa jatkuvasti isoja peliminuutteja, joten hän on kehityksensä puolesta kasvamassa NHL-tähdeksi näillä näkymin kovaa vauhtia.

Henri Havusela