Uskomattomat maalit tehnyt NHL-maalivahti pääsi myös toiseen harvinaiseen kerhoon – vain 11 pystynyt samaan

© Kuva: Getty Images

Calgary Flamesin maalivahti Mike Smith kuuluu tätä nykyä kahteen harvinaiseen kerhoon.

Smith, 35, pelasi viime yönä Suomen aikaa uransa 500:nnen NHL:n runkosarjaottelun. Smith ja Flames juhlistivat merkkipaalua voittamalla Vancouver Canucksin kotonaan maalein 4–2. Smith torjui juhlapelissään 22 kertaa.

Kolmetoista vuotta kestäneellä NHL-urallaan Smith on edustanut Dallas Starsia, Tampa Bay Lightningiä, Phoenix/Arizona Coyotesia sekä tämän kauden alusta alkaen Flamesia. Miehen NHL-uran tilastot näyttävät 208 voittoa, 62 tasapeliä ja 207 tappiota.

Paremmin kuin yhdestäkään voitosta Smith muistettaneen kuitenkin lokakuun 19. päivän illalta vuonna 2013. Tuolloin Smith teki Coyotesin kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan maalin.

Smithistä tuli maalillaan vasta kuudes NHL:ssä maalin tehnyt maalivahti, ja hän on edelleen viimeinen kyseisessä tempussa onnistunut NHL-veskari. Erityisen maalista teki se, että maalin syntymistä varmisteltiin pitkään. Lopulta kattokamera kertoi, että maalin syntyessä pelikelloon jäi jäljelle 0,1 sekuntia.

Tämän vuoden tammikuussa NHL:n All Star -ottelun yhteydessä järjestetyssä taitokilpailussa Smith onnistui käytännössä mahdottomassa tempussa.

Maali oli peitetty levyllä, jossa oli vain suunnilleen kahden kiekon mentävä aukko keskellä maalin alareunaa. Maalivahtien tehtävä oli yrittää osua kiekolla tuohon reikään kaukalon toisesta päädystä. Smith onnistui tässäkin tempussa ja sai kaikki paikallaolijat huokailemaan hämmästyksestä.

Katso video Smithin maalista Detroitin verkkoon tästä linkistä.

Katso Smithin uskomaton osuma All Star -ottelussa tästä linkistä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.