Boston Bruinsin suomalaismaalivahdin Tuukka Raskin alkukausi oli erittäin hankala. Kolmestatoista ensimmäisestä ottelustaan Rask onnistui nappaamaan vaivaiset kolme voittoa. Vähän aikaa näytti jo siltä, että Anton Hubodin on syrjäyttämässä Raskin ykkösvahdin paikalta.

Vaan tämähän ei savonlinnalaiselle sopinut! 30-vuotias suomalaisvahti kaivoi jostakin hirmuvireen, jonka hedelmistä Bruins nyt nauttii. Joukkue on voittanut kahdeksan edellisistä kymmenestä ottelustaan.

Viime yönä Suomen aikaa Rask torjui neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Bruins kaatoi kotonaan New York Islandersin maalein 3–1. Rask torjui ottelussa 30 kertaa ja valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Voitto-ottelujen välissä Rask aloitti Nashville-matsin vaihdossa, mutta kun Hubodin oli päästänyt 24 minuutissa neljä kiekkoa taakseen, Rask komennettiin kentälle. Siinäkin matsissa Bruins nousi Raskin askiin tulon jälkeen 0–4-tilanteesta 3–4:ään, mutta hävisi 3–5.

Näissä viidessä viime ottelussa Rask on torjunut yhteensä 107 kertaa ja päästänyt vain viisi maalia. Näin suomalaisen torjuntaprosentiksi tulee huikea 95,5!

Melkoinen muutos alkukauteen, siis.

– Kyllä, pelissäni on nyt hyvä rytmi. Jätkät tekevät nyt hyvää työtä kakkoskiekkojen eliminoimisessa. Tietysti se auttaa, kun koko ajan ei tule laukauksia reboundeista, Rask sanoi nhl.comin otteluraportissa.

– Joukkue luistelee tosi kovaa myös puolustukseen, mikä pakottaa vastustajat laukomaan huonoista paikoista. Se auttaa minuakin, Rask kiitteli.

Myös Bruinsin alivoimapeli on nyt uomissaan. Islandersia vastaan joukkue tappoi yli kahdeksan minuuttia alivoimaa.

– Alivoimantappajat olivat huikeita. Islandersilla on taitavia ja hyvin laukovia pelaajia, mutta puolustimme hyvin. Ja Rask pelasi aivan mahtavan pelin. Hän näki kiekot hyvin ja pelasi vahvalla itseluottamuksella, Bruinsin puolustaja Torey Krug kehui suomalaisen ohessa koko joukkuetta.