”Puukäsi” saa rinnalleen TPS:n kohulupauksen – Liiga-debyytti vain 16-vuotiaana

© Kuva: Juha Tamminen
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

Tänään nähdään jääkiekon Liigassa todella mielenkiintoinen deybyytti, kun Turun Palloseuran vasta 16-vuotias Kaapo Kakko pelaa ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

Kakko on jo osoittanut pärjäävänsä hyvin itseään vanhempien pelaajien seurassa. Kakko nimittäin johtaa TPS:n A-nuorten SM-liigajoukkueen pistepörssiä, vaikka pelaa jopa neljä vuotta itseään vanhempien joukossa.

A-nuorten SM-liigassa Kakko on takonut 26 ottelussa tehot 18+14=32. Tällä saldolla Kakko on koko sarjan pistepörssissä sijalla 14. Lähes kaikki Kakon edellä pörssissä olevat ovat kuitenkin pelanneet selvästi enemmän otteluita.

TPS kohtaa tänään Ilveksen Tampereella. 186-senttinen ja 82-kiloinen Kakko hyökkää TPS:n kolmosketjussa yhdessä kokeneen Ilkka Pikkaraisen sekä 20-vuotiaan sentterin Teemu Väyrysen rinnalla.

Väyrynen (kuvassa) on tällä kaudella ottanut ison harppauksen pelaajana. Nuorukainen on viimeistellyt 31 ottelussa mukavat 8 maalia ja antanut yhden maalisyötön. Viime kaudella Väyrynen sai TPS:n riveissä 33 ottelussa kasaan tehot 1+2=3.

Väyrynen veisteli omista ominaisuuksistaan varsin värikkääseen tapaan TPS:n nettisivuilla julkaistussa otteluennakossa. Mies kertoi avoimesti haluavansa nousta Liigassa kärkiketjujen pelaajaksi.

— Totta kai se on tavoite, mutta pirustihan se vaatii vielä töitä. Ekstraa pitää tehdä jäällä joka päivä, eli jäädä ampumaan ja käsistäkin pitäisi puuta saada höylättyä pois. Myös lisää voimaa tarvitaan. Muutama kilo sais tulla lisää, niin pärjäisin kamppailuissa paremmin, Väyrynen sanaili.

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!