Leijonien osalta Moskovan EHT-turnaus päättyi masentavaan 0-3-tappioon sunnuntaina. Entinen jääkiekkoilija Hannu Jortikka oli sanonut YLE:n mukaan, että Suomelle tuli turnauksessa liikaa ailahteluita, sillä esimerkiksi keskiviikkoisessa Tshekki-pelissä oli hyviä vaiheita, vaikka se tappioon päättyikin.

– Tshekki-peli oli 30 minuuttia erinomaista pelaamista ja 10 minuuttia huonoa pelaamista, Jortikka viittasi vuoristorataan.

Myös sunnuntainen Venäjä-koitos oli ilmeisen lupaava, vaikka maalinteko tökkikin pahemman kerran. Päätöspeliäkin leimasi ailahtelu, sillä paremmalla viimeistelyllä tulos olisi voinut olla Suomen kannalta valoisampi.

– Ei tämä Venäjä-peli kaiken kaikkiaan ollut niin huono. Liian paljon henkilökohtaisia virheitä, maalinteko oli totutun vaikeaa suomalaiselle joukkueelle.

– Peli on kuitenkin sellaista, että aina on hetkiä, joissa pitää pystyä tekemään maali, Jortikka näki.

Suomi teki siis kolmessa pelissä ainoastaan kuusi maalia, joista neljä syntyi Etelä-Koreaa vastaan. Leijonat sijoittui turnauksessa kolmanneksi yhdellä voitolla ja yhdellä jatkoaikatappiolla, jotka toivat neljä pinnaa.

YLE:n jutun voit kokonaisuudessaan lukea täältä.