Moni hieraisi tänään Jyväskylän Hippoksella silmiään ja pelkäsi hetken, että joulunajan ruoka- ja juomavalio saa näkemään houreita.

Mutta totta se oli. JYPin ja Jukurien välisessä Liiga-ottelussa nähtiin kauden todennäköisesti omituisin maali.

Jukurien pelatessa ylivoimalla puolustaja Teemu Henritius lähti nousemaan kiekon kanssa oman maalin takaa. Henritius sai nousta kenenkään tippaakaan estelemättä aina hyökkäyssiniviivan yli. Tällöin vastassa oli JYPin puolustajapari Nolan YonkmanMikko Kuukka.

Henritius paineli itseluottamusta uhkuen muina miehinä näiden välistä. Yonkman sai mailaansa sen verran Henritiuksen jalkoihin, että tämä kaatui rähmälleen jäähän b-pisteiden aloitusviiksien välissä. Ottelun erotuomari nosti jo kätensä siirretyn rangaistuksen merkiksi, mutta jäähyä ei koskaan tarvinnut tuomita.

Kiekko ja Henritius liukuivat kohti Juho Olkinuoran vartioimaa maalia – ja kiekko Olkinuoran suojusten välistä maaliin asti, vaikkei Henritius edes koskenut kiekkoon jäähän kaaduttuaan!

Osuma oli Henritiukselle kauden kuudes, ja Jukurit siirtyi sillä 1-0-johtoon. Jukurit johti päätöserän alkaessa 2-0, mutta JYP kiri päätöserässä tasoihin ja jatkoajalla Mikko Kaltevan maalilla voittoon.

Katso video erikoisesta osumasta tästä linkistä.