Jääkiekon Liigassa on jälleen langetettu pitkä pelikielto. Ässien hyökkääjä Ville Korhonen miettii tekosiaan katsomon puolella seuraavien neljän ottelun ajan.

Korhonen taklasi tiistain pelissä Tapparan Tomas Záborskýa päähän.

Záborský oli juuri heittänyt kiekon punaviivalta Ässien päätyy, kun tämän takaa kohti vaihtoaitiota luisteleva Korhonen ikään kuin puolihuolimattomasti tönäisi Záborskýa olkapäällä päähän.

Vaikka Korhonen yritti tehdä temppunsa huomaamatta, teko ja sen tarkotuksellisuus eivät jääneet ottelun tuomareilta eikä kurinpitodelegaatiolta huomaamatta. Ottelun tuomaristo tuomitsi Korhoselle 2+10 minuutin rangaistuksen.

Videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Záborský vastaanottaa keskialueella syötön ja pelaa punaviivan ylitettyään kiekon eteenpäin Tapparan hyökkäysalueelle. Záborskýn pelattua kiekon tulee tähän nähden takaviistosta Ässien Korhonen, joka taklaa Záborskýä päähän. Pelaajien välillä ei ole mitään muuta kontaktia. Kontakti tapahtuu reilusti yli puoli sekuntia sen jälkeen kun Záborský on luopunut kiekosta. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Korhonen kohdistaa tarkoituksellisesti kontaktin Záborskýn päähän”, Liigan nettisivuilla julkaistussa kurinpitopäätöksessä perustellaan.

Videotallenne tilanteesta ja kurinpitopäätös kokonaisuudessaan löytyvät tästä linkistä.