Porin Ässien puolustaja Ben Blood ajettiin jälleen eilen ulos kaukalosta kesken jääkiekon Liiga-kamppailun. Blood taklasi SaiPan Lasse Lappalaista keskialueella heti Lappalaisen syötettyä kiekon joukkuetoverilleen.

Ottelun erotuomarit tulkitsivat Bloodin taklauksen jalkapyyhkäisyksi. Bloodin jalka heilahti taklauksen jälkeen isossa kaaressa, mutta silti tuomarien tulkinta oli hyvin erikoinen.

Blood sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen, ja teko eteni Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Blood otti jo eilen illalla kantaa tapahtuneeseen twitterissä.

– Hän on iso poika, painava kaveri. Jalallani yritin pitää tasapainoni, koska hän taklasi minua takaisin. En yrittänyt kampittaa tai pyyhkäistä häntä jalallani, Blood twiittasi viitaten 190-senttiseen ja 94-kiloiseen Lappalaiseen.

Benny Blood

@BennyBlood24
He’s a big boy, heavy heavy guy, my leg came up to help me keep my balance cuz he knocked me back the other way. NOT to trip him. NOT to slew foot him. @smliiga

Jumppa Hällfors

@Jumppa
'There will be Blood'
#Liiga

Tänään Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi Kiekkoareenan artikkelissa, että Blood saa hänen mielestään jäähyjä tilanteista, joista ei kuuluisi tuomita jäähyjä. Aho uskoi, että Blood kärsii kovaotteisen pelaajan maineestaan.

Blood on saanut tällä kaudella jo 160 jäähyminuuttia ja johtaa selvästi Liigan jäähypörssiä. Viime kaudella Pelicansia edustanut Blood istui 146 minuuttia, toissa kaudella 160.

– On siellä paljon aiheellisiakin jäähyjä, se pitää myös muistaa, mutta on siellä paljon niitäkin, joista jäähyä ei olisi kuulunut antaa, Aho sanoo Kiekkoareenan jutussa.

– Ennen kaikkea hän kokee – ja niin koen minäkin – nykyisen tilanteen epäoikeudenmukaiseksi.

Aho on sitä mieltä, että 193-senttinen ja 103-kiloinen Blood saa usein jäähyn vain siksi, koska on kamppailutilanteessa isompi ja vahvempi kuin vastustaja.

– Olen puhunut hänen kanssaan myös siitä, että hänen kannattaa ehkä varoa niissä tilanteissa, joissa vastustaja on pienempi. Karulta tuntuu sellaistakin sanoa, Aho huokaisee.

Voit katsoa eilisen kohua herättäneen tilanteen tästä linkistä.