Venäjältä erityiskohtelua Eeli Tolvaselle? – Lauri Marjamäki hymähti: ”No sehän on hyvä juttu!”

Jokerien kotipeliputki alkaa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

HELSINKI. Torstaina Leijonat kohtaa Karjala-turnauksessa Venäjän.

Vielä alkuviikosta Suomen joukkue oli hieman hajalla, sillä osa pelaajista kamppaili vielä seurajoukkuekinkereiden keskellä.

Esimerkiksi Tapparasta valitut pelaajat olivat vielä tiistaina kehissä Tampereella, kun kirvesrinnat kohtasivat JYPin Mestarien liigassa eli CHL:ssä.

Tapparan miehistä osa hyppää jo torstaina kehiin. Seurajoukkuetasolla kapteenin merkkiä kantava Jukka Peltola sijoitettiin ykkösketjun laitaan. Niko Mikkola puolestaan ottaa paikkansa Sami Lepistön viereltä samaisen ketjun takaa.

– Haluttiin saada niitä ketjuja kasaan, joita oli pyöritelty jo etukäteen. Päätettiin laittaa heti ”Juki” (Peltola) sille paikalle, mihin häntä kaavailtiin jo etukäteen, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Ylipäätänsä Leijonien kokoonpanoa on yritetty rakentaa tutkaparien kautta.

– Tuossa on mietitty kovasti sitä, minkälainen pelaaja sopisi kenenkin rinnalle, jotta saataisiin kaikkien vahvuudet esiin. Silloin siitä yhteispelaamisesta tulisi vahvaa, mikä on kuitenkin se ykkösjuttu tuossa kaiken keskellä, Marjamäki pohti.

Leijona-käskijän Marjamäen mukaan valmennusjohto halusi pitää Jokereista tutun Mika Niemen ketjun kasassa. Liigan pistepörssiykkönen Julius Junttila haluttiin puolestaan sijoittaa vanhan ketjukaverin Joonas Kemppaisen vierelle.

Veli-Matti Savinaisella, Jarno Koskirannalla ja Antti Erkinjuntilla on taas yhteisiä kokemuksia niin maajoukkueesta kuin esimerkiksi seurajoukkuetasolta, Marjamäki perkasi.

Leijonien torstain pelin ketjut näkyvät täältä.

Torstaina aamulla Venäjän leiristä annettiin vietiä siitä, että Leijonien superlupausta Eeli Tolvasta olisi todella tarkan seurannan alla. 18-vuotias maalitykki otettaisiin jopa mahdollisesti erityisvartiointiin.

Nämä puheet toivat Marjamäellä hymyn huulille.

– No sehän on hyvä juttu! Tuotahan Tolvanen tulee kokemaan uransa aikana. Tuollaiset jutut liittyvät peliin ja huippupelaajat keksivät keinot selvitä noista, Marjamäki mietti.

– Tämä on Venäjän kotipeli, eli he saavat vaihtoedut sun muut. Kyllä me kuitenkin mennään aika voimakkaasti oma juttu edellä. Saadaan ensimmäinen kokemus kivikovaa vastustajaa vastaan. Sitten ollaan taas viisaampia. Tulee materiaalia, jota voidaan työstää.

Millainen Leijonien joukkue nähdään illalla Hartwall Arenan jäällä?

– Pyritään saamaan heti hyvä draivi päälle ja niin, että identiteetti paistaisi heti läpi. Toki, pelillisesti ei ole yhtään yhteistä harjoitusta koko joukkueen voimin alla, mutta tavoitellaan sitä, että pystyttäisiin puolustamaan hyvin, jotta voitaisiin hyökätä taas tehokkaasti, Marjamäki kävi läpi suunnitelmia.

– Tiedetään vastustaja – heitä vastaan pitää pystyä puolustamaan jäähyttömästi. Ja ylipäätänsä pitää pystyä puolustamaan. Enemmän tuossa on kyse kuitenkin kokemuksista. Miten päästään peliin kiinni, miten saadaan oiva tunnetila tekemiseen, miten heittäydytään pelille ja niin edelleen. Noita ollaan mietitty yhdessä ja pienporukoissa. Tuollaiset asiat ovat kuitenkin oleellisia siinä, kun yritetään rakentaa jääkiekkojoukkuetta kasaan. Mitä kautta voitaisiin olla parempia kuin vastustaja? Miten saataisiin tulosta ja tehokkuutta aikaiseksi? Näitä on mietitty, Marjamäki taustoitti.

Leijonien ja Venäjän välinen ottelu lähtee liikkeelle illalla kello 18.30.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Jokerien kotipeliputki alkaa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!