Tässä asiassa Aleksander Barkovin Florida on pulassa – kuka olisi pelastava palanen?

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin alkukausi NHL:ssä on ollut ristiriitainen. Joukkueesta on toisaalta pulpahdellut esiin muutamia loistavalla tasolla pelaavia yksilöitä, mutta toisaalta esimerkiksi omassa konferenssissaan nippu on viimeistä edellisenä.

Tasainen suorittaminen loistaa poissaolollaan.

Vaikka Panthersin reppu on soinut 73 kertaa – eli neljänneksi eniten koko itäisessä konferenssissa – on yksi onnistujista ollut kokenut kanukkiveskari Roberto Luongo.

Kaksinkertaisen olympia- ja MM-kultamitalistin panos ei kuitenkaan ole tuonut toivottua tulosta sarjataulukkoa tuijottamalla. Päävalmentaja Bob Boughner ei lyttää maalivahtiaan.

– Hän on antanut meille mahdollisuuden voittaa joka ilta. Toisinaan toivomme, että me antaisimme hieman enemmän tukea hänelle, pelaajaurallaan pakkina luutinut kanukki sanoi Sun Sentinelin mukaan.

Panthersin tilanne on outo.

Esimerkiksi Luongon vakuuttavat tilastot (päästettyjen maalien keskiarvo 2,59 ja torjuntaprosentti 93,1) sekä Aleksander Barkovin nousukuntoinen iskukyky (6+15) eivät ole tuoneet toivottua tasaisuutta.

Itäisessä konferenssissa siis toiseksi viimeisenä oleva Florida kyttää pudotuspelipaikasta nyt kuuden pisteen päässä. Joukkueen pisin voittoputki on tällä kaudella ainoastaan kahden ottelun mittainen – tuohon Panthers on yltänyt kahdesti.

Täten onkin helppoa todeta, että tasaisuuden pitää löytyä, jos ja kun joukkue kevään ratkaisupeleihin hamuaa.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️