Suomalaistähden nihkeä putki ei tunnu missään – tässäkö NHL:n alkukauden pahin floppi?

© Kuva: Getty Images

NHL:n alkukauden aikana moni on kiinnittänyt huomionsa Carolina Hurricanesin suomalaistähden Sebastian Ahon maalittomaan putkeen.

Ahon ruuti on ollut märkää kauden kaikissa 12 ottelussa.

Pisteittä hän ei ole kuitenkaan jäänyt, vaan alkukauden saldo on ollut 0+7.

Ahon maaliton putki ei tunnu käytännössä missään, kun kääntää katseet Calgary Flamesiin päin.

Siellä 21-vuotias nuori tähtihyökkääjä Sam Bennett on vetänyt läpi jo 13 peliä kiikaritehoilla (0+0, -3).

Tulokaskaudellaan lähes 20 maalia iskenyt Bennett on valahtanut alempien ketjujen puolelle. Häntä kokeiltiin pitkän kolmosketjun sentterinä, mutta tuoreeltaan hänet on siirretty takaisin laitahyökkääjän tontille.

– Hänellä on ollut vaikeuksia löytää tasaisuutta NHL:ssä. Samalla hänen pistetahtinsa on laskenut koko ajan tulokaskauden jälkeen, Sportsnetin toimittaja Andrew Berkshire käy läpi realiteetteja.

Bennett varattiin aikanaan NHL:ään peräti neljännellä vuorolla. Tämä tapahtui kesällä 2014.

Flames ei ole saanut hänestä kaikkea potentiaalia irti. Nykyiset otteet kertovat karua kieltä todellisesta floppitapauksesta.

– Tilastojen perusteella hän laukoo koko ajan kauempaa ja kauempaa. Vielä NHL-uran alkuvaiheilla hänen laukaisuyrityksistä yli puolet tuli maalintekosektorista. Nyt prosentti on vain 32,6. Ykkössektorin tonttien osalta hänen prosenttinsa oli tulokaskaudella 15,2. Nyt 9,3. Kaiken lisäksi hänen syöttöpelinsä ei ole mennyt yhtään eteenpäin, eikä hän pysty täten peittämään tuota laukaisuongelmaa, mikä hänellä on, Berkshire käy läpi raakoja faktoja.

Berkshiren mukaan Bennettin otteista löytyy myös muita karuja esimerkkejä.

– Hyökkäyspäässä hänen suoritusten onnistumisprosentti on vain juuri ja juuri 50, mikä tietää sitä, että puolet hänen yrityksistä epäonnistuvat.

Tämän lisäksi Bennettin hyökkäyspään kiekonmenetysten prosentti on Flamesin korkein.

Berkshiren mukaan siirto keskushyökkääjän paikalta takaisin laitaan saattaa auttaa siinä, että Bennett saa taas pelistään kiinni.

– Hän voi keskittyä hakeutumaan maalintekopaikoille. Tätä kautta hän saattaa löytää sen punaisen langan ja koko pelillisen pohjan, jotka tekivät hänestä aikanaan varsin hyvän pelaajan, Berkshire miettii.