Nyt on Liigan kurinpidolla taas miettimistä.

Sitä järjesti HPK:n puolustaja Miro Karjalainen (kuvassa), joka taklasi törkeästi Jukurien hyökkääjää Miika Roinetta päähän.

Roine kävi oman puolustussiniviivan tuntumassa siivoamassa irtokiekon väljemmille vesille, ja ehtikin hyvin. Samaan tilanteeseen tuli kuitenkin myös Karjalainen, reilusti myöhässä. Kiekko oli jo HPK:n päädyssä, kun Karjalainen suuntasi olkapäänsä täydellä voimalla Jukurien kapteenin Roineen päähän.

Tilanteessa ei ole mitään selittelemistä. Kokoeroihin, huonoon tasapainoon tai kykenemättömyyteen ottaa taklauksia vastaan on tässä tapauksessa kenenkään turha vedota.

180-senttinen ja 80-kiloinen Roine on tilanteessa syvässä ja tukevassa luisteluasennossa. Tasan kaksimetrinen ja 103-kiloinen Karjalainen tulee tilanteseen myöhässä, hakee tarkoituksella voimakasta taklausta, ja suuntaa olkapäänsä liikkeen vieläpä alhaalta ylöspäin – siis suoraan Roineen päähän.

Tahallisuutta on tällaisissa tapauksissa aina vaikea, lähes mahdoton, osoittaa. Mutta törkeää piittaamattomuutta Karjalainen tilanteessa osoittaa.

Karjalainen on ajettu tällä kaudella kahdesti aiemmin ulos ottelusta, kummallakin kerralla tappeluiden vuoksi. Aiempi rikoshistoria on nykyään Liigan kurinpitojärjestelmässä raskauttava asianhaara, kuten pitääkin. Siksi luvassa voi – ja pitäisi – olla pitkä pelikielto.

Viisi peliä ei taida tällä kertaa riittää.

Voit katsoa Karjalaisen taklauksen oheisesta Ruutu+ -palvelun linkistä.