Nashville Predatorsin ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg teki joukkueensa kolmannen maalin eilen, kun joukkue kaatoi kotonaan Washington Capitalsin maalein 6–3.

Ja mikäkö tässä on se uutinen?

Se, että kyseessä oli jo Forsbergin, 23, sadas maali NHL:n runkosarjassa.

Nykypäivän NHL:ssä, kun kukaan ei enää tee teemuselännemäisiä 76 maalia kaudessa, tuo on nuorelle hyökkääjälle kova saavutus.

Forsberg on Nashvillen 1. kierroksen (#11) varaus kesältä 2012. Kahdella ensimmäisellä NHL-kaudellaan 2012–14 Forsberg pelasi vain 18 NHL-ottelua tehoilla 1+5. Eli käytännössä Forsberg on tehnyt sata maaliaan vähän reilun kolmen kauden aikana.

Syksystä 2014 alkaen Forsbergin maalimäärät kausittain ovat 26, 33, 31 ja tämän kauden yhdeksän osumaa. Miehen pistemäärät ovat olleet tasaisesti 60:n pinnassa, mutta nyt nuori ruotsalainen on 17 pelin jälkeen tasan piste per peli -tahdissa (9+8=17).

Forsberg on myös ensimmäinen kesällä 2012 varatuista pelaajista, joka saavuttaa sadan maalin rajapyykin, NHL-toimittaja Adam Vingan huomauttaa twitter-tilillään. Predatorsia aktiivisesti seuraavan Vinganin mukaan Forsberg on myös Predatorsin historian toiseksi nopeimmin sataan maaliin yltänyt pelaaja.

Adam Vingan

@AdamVingan
Filip Forsberg relevant statistics from last night:
- Six goals in seven games vs. WSH
- Second-fastest player to score 100G for NSH
- First player from '12 draft class to reach 100G