NHL:n uusi kurinpitopomo ärähti jo aiemmin – tshekkiläissikailijaa odottaa pitkä pelikielto?

Philadelphia Flyersin kovaluiselta tshekkipakilta Radko Gudakselta nähtiin törkeä temppu viime yön kierroksella ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Gudas huitaisi mailalla Jetsin hyökkääjää Mathieu Perreaultia päähän.

Teko näytti hyvin tahalliselta. Vaaralliselta näyttänyt tilanne ei kuitenkaan johtanut loukkaantumiseen, vaan Perreault pystyi jatkamaan pelaamista.

Itse ottelussa Gudas lensi pihalle ja häntä kuullaan piakkoin NHL:n kurinpidon toimesta.

Pelikielto saattaa olla hyvinkin pitkä.

TSN:n toimittaja Frank Seravalli muistutti siitä, miten NHL:n uusi kurinpitopomo George Parros antoi jo aiemmin linjauksia huitomistapauksiin liittyen.

Kesällä NHL:n kurinpitoon siirtyessä Parros linjasi selkeästi sen, että hän aikoo olla tiukka niin sanottujen jääkiekon ulkopuolisten tempausten kohdalla.

– Jos jostain näkee selkeästi sen, että teko on tehty tahallaan ja teko ei liity mitenkään itse peliin – aion ottaa noissa paljon kovemman linjan, Parros kertoi.

Parros kävi läpi muutamia esimerkkejä, joiden takana oli tahallisuutta. Yksi esimerkeistä oli tapaus, jossa Chicago Blackhawksin tähtipakki Duncan Keith huitaisi mailalla Minnesota Wildin hyökkääjää Charlie Coylea naamaan. Tästä tempusta Keith sai kuuden ottelun pelikiellon.

Kaiken lisäksi Flyers-puolustajalla Gudaksella on jo varsin pitkä kurinpitohistoria aiemmilta vuosilta. Häneltä on nähty muun muassa törkytaklauksia.

Gudaksen tuorein temppu näkyy videolta ylhäältä sekä täältä.